Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις αμπελοτεμαχίων με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών στο νομό

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις αμπελοτεμαχίων με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών στο νομό
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου στις 18-11-2019 η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Τρικάλων ανακοινώνει τα εξής: Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθμό 2454/2357853/2019, όλοι οι αμπελουργοί υποχρεούνται να δηλώσουν όλα τα αμπελοτεμάχια που καλλιεργούν με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών στο Αμπελουργικό Μητρώο.

 
Η υποχρέωση αυτή αφορά και τους παραγωγούς με εκτάσεις μέχρι και ένα στρέμμα οιναμπέλων, τα προϊόντα των οποίων προορίζονται για ιδιοκατανάλωση.   
Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου που αποτελεί αντικείμενο δήλωσης στο Αμπελουργικό Μητρώο είναι τα 100 τετραγωνικά μέτρα (0,1 στρέμματα).

Για την ορθή καταγραφή του αμπελοτεμαχίου στο Αμπελουργικό Μητρώο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία μας μέχρι 04-09-2020 λόγω έναρξης συγκομιδής σταφυλιών και μετά την συγκομιδή σταφυλιών από 01-12-2020 με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

∙Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
∙Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας  ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το ΑΦΜ του δικαιούχου
∙Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής (Συμβόλαιο ή Παραχωρητήριο ή Ενοικιαστήριο)
∙Γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του τεμαχίου σε σύστημα ΕΓΣΑ ’87.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γρ. 308 - 3ος όροφος  Π.Ε. Τρικάλων στο τηλέφωνο 2431351608 ( κ. Έλενα Ιακωβάκη ).  


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ



 

 

Επιστροφή