Αναγκαία η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας - Ηγουμενίτσας - Ιταλίας – Ευρώπης (του Νίκου Ευθυμιάδη)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αναγκαία η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας - Ηγουμενίτσας - Ιταλίας – Ευρώπης (του Νίκου Ευθυμιάδη)

 Άρθρο - Παρέμβαση του Νίκου Ευθυμιάδη* για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας - Ηγουμενίτσας - Ιταλίας - Ευρώπης
 



   Από πολλά χρόνια δίνω τη μάχη για να αναδείξουμε τη σημασία της σιδηροδρομικής ένωσης της Ελλάδας με την Ιταλία και την Ευρώπη, διαμέσου της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας - Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο, βασικό αίτημα των Συγκοινωνιολόγων, αλλά και των ψηφισμάτων των Συνεδρίων του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

   Η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλίας - Ηπείρου - Απουλίας - Ιταλίας - Ευρώπης, είναι ένα σημαντικό έργο με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας στον τομέα της επικοινωνίας, των εμπορικών συναλλαγών, κλπ. και πρέπει να προταχθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και τις ενδιαφερόμενες Περιφέρειες.

   Επιβάλλεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής να δρομολογήσει τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ηγουμενίτσας – Ιταλίας – Ευρώπης, δίνοντας μια τεράστια αναπτυξιακή προοπτική στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας.

   Τουλάχιστον από το 1990, επίσημα ο ΟΣΕ με φυλλάδιά του ομιλεί περί της σύνδεσης, έχοντας περάσει 30 χρόνια, που αυτή η σύνδεση παραμένει δυστυχώς γεγονός ανεκπλήρωτο.
   Πρόκειται για έργο μεγάλης αναπτυξιακής αξίας, που θα δώσει τεράστιες λύσεις στην ανάπτυξη της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
 


 *Ο Νίκος Ευθυμιάδης είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Μαέστρος, Καθηγητής Μουσικής και Καλ/κός Διευθυντής.

 

 

Επιστροφή