Ο Ιανός κι εμείς…Απόηχος που δε σβήνει...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο Ιανός κι εμείς…Απόηχος που δε σβήνει
Ο Ιανός κι εμείς…Απόηχος που δε σβήνει (2ο)

Γράφει ο επαναπατριζόμενος στη χώρα του, Θεσσαλός Πολίτης-Συγγραφέας Βάιος Φασούλας

Δυο (2) τα θέματά μας σήμερα συνυφασμένα με το πνεύμα της ημέρας όσο και με το διαχρονικό των καιρικών φαινομένων που το «κράτος» των Αθηνών αδιαφορεί.

Λοιπόν, φαίνεται πως η επιδρομή του Ιανού στη Χώρα μας δεν τον ικανοποίησε και καθώς κάποιοι φίλοι μας πληροφορούν, μέσα σε λίγες μέρες θα επιστρέψει πάλι δριμύτερος…, Βέβαια, αν αυτή η πληροφορία επαληθευθεί, ελπίζουμε να μη θυμώσει η δεύτερη επιδρομή του «Μίστερ»covid-19, πιστεύοντας πως η περίπτωση του Ιανού έχει να κάνει αποκλειστικά με το κλίμα…!

Λοιπόν αν η μη ικανοποίησή του έχει σχέση με τα Τρίκαλα, τότε έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά οι … Αρχές να είναι καλά, που θα μας προστατέψουν…, Και όταν λέμε Α ρ χ έ ς , εμείς, οι ελάχιστοι παροικούντες στο Δέλτα Καλαμπάκας, το οποίο,  ε ξ α ι τ ί α ς  τ ω ν   α ρ χ ώ ν  μας έχει προσφέρει διαχρονικές πικρές  εμπειρίες και έχει υποστεί όλα τα ραπίσματα που μια θεομηνία-καταιγίδα-μπουρίνι μπορεί να φέρνει, αυτές τις  Α ρ χ έ ς , τους ρόλους και τις υποχρεώσεις τους, δεν τις καταλαβαίνουμε.
 Τους δε «άρχοντες» τους βλέπουμε μόνο σε βαρετές, ανούσιες και ανεξάντλητες προβολές φωτογραφιών και κειμένων, όπως τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, καμιά φορά και με κανέναν υπάλληλο της κυβέρνησης, βεβαίως με εργολάβους και με τοπικούς-Τρικαλινούς «ταγούς», όταν πρόκειται να ρίξουν σε κάποιο σαμαροειδή δρόμο λίγη άσφαλτο, προκειμένου να τον μπαλώσουν κάνοντάς τον καινούριο. Βέβαια δεν μπορεί μια έξυπνη πόλη, να έχει χάλια δρόμους, νερά και πλημμύρες αν και οι παροικούντες δημότες στην έξυπνη πόλη δεν έχουν την ίδια άποψη.  

Στην προηγούμενη θεομηνία (07-08-2020 κοντέψαμε να πλημμυρίσουμε. Χρειάστηκε να γράψουμε σε κάποιους, να τηλεφωνήσουμε στη ΔΕΥΑΤ αναφέροντας τα διαχρονικά προβλήματα του Δέλτα Καλαμπάκας, ανεπιτυχώς… κλασικά πράγματα. Άσχετοι άνθρωποι στα συνεργεία τους-ΔΕΥΑΤ, τοποθετούν στους δρόμους καπάκια φρεάτων κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους γκαράζ.

Εδώ λοιπόν για να γνωρίζουμε κι εμείς ποιοι είμαστε και ποιοι είναι για μας τους λιγοστούς ψηφοφόρους…, αυτή είναι η δημοκρατία στην κομματική Ελλάδα με το ρατσιστικό μάτι να κοντράρει ακόμα και στις φυσικές καταστροφές, όταν κάποιες καταστροφές, όπως εδώ στο ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, δημιουργούνται εξαιτίας των αδιάφορων και κωφάλαλων «αρχών», θα πρέπει οι προαναφερόμενοι αρμόδιοι της περιφέρειας Θεσσαλίας και των Τρικάλων, να φωτογραφίζονται λιγότερο, να αφουγκράζονται τα βρυχίσματα της φύσης, να δίνονται καθαρότεροι λογαριασμοί πού και πώς ξοδεύονται τα χρήματα, διότι σε μια Χώρα λαμόγιων και απατεώνων πολλά συμβαίνουν. Δεν εμπιστευόμαστε τίποτα και κανέναν και ας ελπίσουμε σε περίπτωση επανάληψης καιρικών φαινομένων να μη χαθούν συνάνθρωποί μας, να μην χτυπηθούν πόλεις, χωριά, καταστήματα, περιουσίες και σπίτια και ακόμα δημόσια κτήρια…, (δες στο Μουζάκι Καρδίτσας…,) που αμή τι άλλο αντικατοπτρίζει το μπάχαλο του διαχρονικού εργολαβοκυβερνητικού μηχανισμού των φαγοποτιών, των κακοτεχνιών της λαμογιάς σε πανελλαδική κλίμακα…

Το δεύτερο θέμα αφορά μια πραγματικά μεγάλη αριστερή ατάκα με αναφορά τις καταστροφές: «Αποζημίωση στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις…» ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ για τους πληγέντες του ν. Καρδίτσας. (23-09-2020-https://www.karditsalive.net)

Π α ρ ε μ π ι π τ ό ν τ ω ς… συμφωνούμε με τον γραμματέα του ΚΚΕ, αλλά ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε ότι πέρα από οποιεσδήποτε καταγγελίες, δηλώσεις και άλλα παρεμφερή που το καπιταλιστικό σύστημα επιτρέπει, έχουμε και έργα που μόνο το ΚΚΕ επιβάλλεται να δείξει και να κάνει. Ακόμα κι όταν ένα κοινοβουλευτικό αστικό καθεστώς…,(όπως το ελληνικό…,) που έχει …. δικλίδες ασφαλείας, δηλαδή να επιτρέπει τη φρασεολογία και την αστεία αντιπαράθεση, ιδιαίτερα στα κόμματα εξουσίας, τη διαφθορά και τη διαπλοκή-ΚΑΙ στις μέρες μας υπάρχει, την υποκρισία και την λαμπερή απουσία από τους τόπους δράματος, από χωριά, όπως της Αργιθέας που παραμένουν ΑΚΟΜΑ αποκλεισμένα και, δυστυχώς, καταδικασμένα και παγιδευμένα στην υπεροψία και στο ψέμα αυτών που παραδόξως προτιμούν. Αυτά και άλλα πολλά της λαμπρής, όπως τη λένε, δημοκρατίας που έχουμε, τα βήματα που οφείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να κάνει, βρίσκονται πέρα από τα λόγια, όσο σοφά, δημοκρατικά και λαϊκά μπορεί να είναι. Ποια είναι τα βήματα; Δε θα υποδείξουμε εμείς τι πρέπει να κάνει. Ας αφουγκραστεί μόνο πως γύρω από τον Περισσό ακούγεται αχός και όλο μεγαλώνει…

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 23 του Σεπτέμβρη του 2020  www.fasoulas.de  pelasgos@fasoulas.de 

 

 

Επιστροφή