Mε 100 νεκρούς τη μέρα οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε πέσει...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Mε 100 νεκρούς τη μέρα οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε πέσει...

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

  Με 100 νεκρούς τη μέρα οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε πέσει.  Ο Κυριάκος όμως αντέχει γερά, ενώ ο Άδωνις το διασκεδάζει κιόλας («είμαι χαρούμενος που σε κάποιες άλλες χώρες οι νεκροί είναι περισσότεροι»,  είπε ο σαλεμένος).

  100 νεκροί την ημέρα στην Ελλάδα σημαίνει αναλογικά για τις ΗΠΑ 3.500 (που δεν έφτασαν ποτέ) και για την Κίνα 14.000 (που ούτε καν προσέγγισε στο σύνολο των θυμάτων).

  Είναι μια αναγωγή πληθυσμιακά που σκόπιμα δεν γίνεται, για να μη φανεί το μέγεθος της κορονοϊκής κρίσης και καταστροφής στη χώρα μας.  Διεθνής έρευνα αποκάλυψε πως τον τρέχοντα Νοέμβριο η Ελλάδα στους νεκρούς είναι αναλογικά πρώτη στην Ευρώπη.  Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στον κορονοϊό!  Αυτή η φαρμακερή είδηση δεν δημοσιεύεται στα ελληνικά ΜΜΕ.  Ούτε ο Άδωνις πανηγυρίζει την πρωτιά!

  Η πανδημία στην Ελλάδα καλπάζει.  Τα θύματα είναι δίπλα μας.  Όλοι γνωρίζουμε κάποιον απ’ αυτούς!  Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει θύματα.  Η ανακοπή της δεν είναι ορατή.  Μην ξεγελιόμαστε από τα επικοινωνιακά φληναφήματα της κυρίαρχης προπαγάνδας.  Η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα.  Ούτε την παίρνει κανείς στα σοβαρά, πέρα από τους υμνητές της.  Το Σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει.  Τα νοσοκομεία έχουν τιγκάρει.  Γιατροί και νοσηλευτές είναι εξαντλημένοι απ’ την κούραση.  Αρκετοί πεθαίνουν στο σπίτι τους, χωρίς να έχουν πάει καθόλου στο νοσοκομείο.  Δεν υπάρχουν ψυκτικοί θάλαμοι και τοποθετούν τις σορούς των νεκρών σε πλαστικές μαυροσακκούλες.  Τα πρόχειρα κι αντιφατικά μέτρα ή μη μέτρα έφεραν μια ασύλληπτη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα που τα πραγματικά κρούσματα είναι ασύγκριτα περισσότερα απ’ αυτά που καταγράφονται.

  Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Δεν έκανε τίποτα στη σωστή κατεύθυνση.  Εκμεταλλεύτηκε μάλιστα επικοινωνιακά στο έπακρο τον μύθο ότι τάχα τα «πήγε καλά» στο πρώτο κύμα την άνοιξη, όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι τότε δεν υπήρξε ακόμα διασπορά του κορονοϊού σ’ ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη, αφού από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, μέχρι την Πολωνία, τις Βαλτικές χώρες και τη Φινλανδία είχαμε τα ίδια πάνω – κάτω αποτελέσματα μετά το ταυτόχρονο σχεδόν λοκντάουν σ’ όλες αυτές τις χώρες, πριν προλάβει «ν’ ανοίξει» ο ιός.  Στη δημιουργία αυτού του εθνικού αφηγήματος, ότι τα πήγε τάχα καλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πρώτο κύμα, συνέβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε τα κότσια ν’ αντιταχθεί, χάριν της αλήθειας, στον εθνικό αυτό μύθο.  Πρόκειται για ένα εθνικό ψέμα που δεν αναιρέθηκε ακόμα.

  Οι κυβερνώντες απέτυχαν παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας επειδή είναι ιδεολογικά και πολιτικά δέσμιοι της νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής τους.  Η προφανής ανικανότητα που επέδειξαν πηγάζει ακριβώς από εκεί, το ότι είναι δηλαδή νεοφιλελεύθεροι.  Ο νεοφιλελευθερισμός δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές.

  Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη (με συνοδό στοιχείο τον αυταρχισμό και τη βία κατά του λαού, όταν κινητοποιείται) ήταν λογικό να μην ανασυντάξει το έτσι κι αλλιώς βαρειά τραυματισμένο απ’ τα μνημόνια ΕΣΥ, να κάνει μαζικές προσλήψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, εξοπλισμό και να αυξήσει τις δαπάνες.  Αντίθετα τις μείωσε, μ’ αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να κατατάσσεται 2η απ’ το τέλος στην Ευρώπη (τελευταία η Βουλγαρία του Μπορίσοφ) στις δαπάνες για την Υγεία.

  Ακόμα:

- Αρνείται να εντάξει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

- Αντί για την πραγματική επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων (Διαβαλκανικό κ.λπ.), προχώρησε στην ψευτοεπίταξη μικρότερων ιδιωτικών για να τους προσφέρει διπλά και τριπλά ενοίκια κι άλλες αποζημιώσεις με κρατικό χρήμα.  Και μάλιστα για κλινικές που είναι αδύνατον εν τέλει να χρησιμοποιηθούν!  Δικαίως οι γιατροί μίλησαν για «ρεζιλίκι».

- Αντί για προσλήψεις γιατρών, ανακοίνωσαν την πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών.

- Ενδιαφέρθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα πώς θα ενισχύσει τους μεγαλοξενοδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες, τους μεγάλους τουριστικούς οπερέιτορς.

-  Κι ακόμα:  ενισχύουν την κρατική καταστολή και βία σε βάρος του λαού για να μην κινητοποιείται, όταν αυτοί εν μέσω πανδημίας και λειψής λειτουργίας των θεσμών ψηφίζουν ασταμάτητα αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους για απλήρωτες υπερωρίες, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και απεργιών, αμνήστευση τραπεζιτών και φοροφυγάδων, όταν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους επεκτείνονται τα λουκέτα και γιγαντώνεται η ανεργία, ενώ οι μισθοί κατρακυλούν.

  Η κυβέρνηση για μήνες άφησε το λαό χωρίς τα αναγκαία τεστ, απροστάτευτο και ακαθοδήγητο, παρά μόνο να του κουνάει το δάκτυλο πως θα φταίει ο ίδιος γι’ αυτό που ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί.  Έβλεπε τον λαό ως τον αποδιοπομπαίο τράγο, για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

  Η αλήθεια που απλώνεται μπροστά μας σοκάρει. Γι’ αυτό κυβέρνηση και καλοταϊσμένα (με κρατικό χρήμα) μεγαλοΜΜΕ πασχίζουν να την κουκουλώνουν.

 

Υ.Γ.1:  Είναι ντροπή οι δημοσιογράφοι να ψεύδονται αντί πινακίου φακής.  Αλλά και καλοταϊσμένοι.

Υ.Γ.2:  Είναι ντροπή οι επιστήμονες να πουλούν αντί οποιουδήποτε τιμήματος τα επιστημονικά τους πορίσματα.

Υ.Γ.3:  Όσοι βάλθηκαν να οδηγήσουν τις κοινωνίες (εννοούμε πρωτίστως τις δυτικές κοινωνίες) στο σπάσιμο της ραχοκοκαλιάς, τον φόβο, την ύπνωση και τον παραλογισμό, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το πετύχουν.

 

 

Επιστροφή