Στην κορυφή της Ευρώπης η ταινία του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας για το Ζάρκο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Στην κορυφή της Ευρώπης η ταινία του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας για το Ζάρκο
Η ταινία με τίτλο «Ο άνθρωπος πλάθει τον άνθρωπο» που αναφέρεται στις ανασκαφές και στα ευρήματα νεολιθικής εποχής στην Πλατιά Μαγούλα Ζάρκου απέσπασε την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Έκλεψε τις εντυπώσεις των κριτών του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Museums in short 2020, το οπτικοακουστικό υλικό – ταινία του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Μια ταινία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης «Ειδώλιο» και παρουσιάζει ένα σημαντικό εύρημα από τη ζωή της «Πλατιάς Μαγούλας» Ζάρκου πριν 5.500 χρόνια.

Όπως είχε καταγράψει η ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE, το βίντεο με τίτλο «Ο άνθρωπος πλάθει τον άνθρωπο» συμμετείχε μαζί με 54 ακόμη ευρωπαϊκές συμμετοχές μουσείων στον προαναφερόμενο διαγωνισμό που διεξήχθη τον περασμένο μήνα.Το βίντεο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας κατετάγη πρώτο ανάμεσα σε 55 συμμετοχές ευρωπαϊκών μουσείων και πρώτο στην κατηγορία  storytelling.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική διάκριση που αναδεικνύει την σημαντικότητα και το εύρος του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, αλλά και των εκθεμάτων, στα οποία συγκαταλέγονται και ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν πριν πολλά χρόνια στο Ζάρκο και στην θέση Πλατιά Μαγούλα.


Για αυτά τα ευρήματα αλλά και για την πλούσια αρχαιολογική ιστορία λαμβάνουμε μια μικρή γεύση από το βίντεο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας που υλοποίησαν οι Γιώτης Βτάντσας και Κατερίνα Μπολμάτη. Ωστόσο με μια επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο ο καθένας μπορεί να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της τοπικής, αρχαίας ιστορίας μας, που παρά την πάροδο των αιώνων παραμένει ακόμη ζωντανή…

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στην κα Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.


Πηγή: krinitrikalon.gr

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή