Τρίκαλα χειμώνας του 1918 - Η ΝΟΣΟΣ - Μια νουβέλα του Δημήτρη Λάμπρου για τη γρίπη του 1918

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τρίκαλα χειμώνας του 1918 - Η ΝΟΣΟΣ - Μια νουβέλα του Δημήτρη Λάμπρου για τη γρίπη του 1918

H επινοημένη υπόθεση διαδραματίζεται στα Τρίκαλα τον χειμώνα του 1918, την εποχή της επέλασης της ισπανικής γρίπης.

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Λάμπρου με τίτλο "Η Νόσος".
Πρόκειται για μια νουβέλα που εξελίσσεται στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος και η ισπανική γρίπη στην Ελλάδα του 1918.

Οι μέρες είναι εκρηκτικές. Η νόσος θερίζει αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, ενώ στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας ο εθνικός διχασμός οδηγεί στο πιο ολισθηρό μονοπάτι την πολιτική σύγκρουση.Ισορροπώντας σ’ αυτή την απόκρημνη στιγμή της ιστορίας, τρεις γιατροί δίνουν τη δική τους πολυεπίπεδη μάχη για την αναχαίτιση της γρίπης και για την επιβίωσή τους.  

Ο ήρωας Παναγιώτης Μελάς, ρομαντικός, μυστηριώδης και κωνσταντινικός, τα βάζει με το κατεστημένο και σαν να μην έφτανε αυτό αντιμετωπίζει και ζητήματα καρδιάς.Ο συμφοιτητής και φίλος του Νίκος Σαλτερής,  βενιζελικός πολιτικός παράγοντας, συμπλέει με το κύριο ρεύμα, ενώ στα σοβιέτ προσβλέπει ο Γιάννης Νικολούδης, ένα φτωχόπαιδο που κατόρθωσε να αναδειχθεί σε διακεκριμένο γιατρό.

 Η νόσος προελαύνει αφήνοντας πίσω μια ατέλειωτη γραμμή νεκρών και ο φόβος κυβερνά τη ζωή των ανθρώπων εγείροντας  διλήμματα υπαρξιακά, πολιτικά και κοινωνικά. Φιλίες, έρωτες και σχέσεις δοκιμάζονται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη με τίμημα τον θάνατο.

Τον θάνατο που χλευάζει τους τρεις πρωταγωνιστές καθώς ντύνει στα μαύρα μια ολόκληρη πόλη, μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο πλανήτη εκείνο τον παγωμένο χειμώνα του 1918.

*Μπορείτε να βρείτε τη ΝΟΣΟ στο βιβλιοπωλείο SOFIANOS pen8paper, Γεωργαντά 53 στη Λιβαδειά. Κεντρική διάθεση Bookstation. 

 

Επιστροφή