Καλό ταξίδι Μπαρμπαγιάννη... - Κηδεύτηκε ο Γιάννης Κλαπανάρας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καλό ταξίδι Μπαρμπαγιάννη... - Κηδεύτηκε ο Γιάννης Κλαπανάρας

Έφυγε xθες από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γιάννης Κλαπανάρας μία εμβληματική μορφή του Τρικαλινού ποδοσφαίρου


Έφυγε σε ηλικία 83 ετών.  

Θλίψη τον φίλαθλο κόσμο της πόλης καθώς ο Γιάννης ήταν απο τους πιο μεγάλους παίκτες που ανέδειξε το Τρικαλινό ποδόσφαιρο.

Ήταν εκ των πρωταγωνιστών της συγχώνευσης το καλοκαίρι του 1963 αφού ήταν ήδη πρώτο όνομα στην ΑΕΤ.
Στον ΑΟ Τρίκαλα αγωνίστηκε απο το 1963 έως το 1969 φορώντας συνολικά την φανέλα της ομάδας σε 122 αγώνες Α’ και Β’ Εθνικής αλλά και κυπέλλου.

Αν και αμυντικός είχε σημειώσει 10 γκολ.O Γιάννης Κλαπανάρας, αρχηγός του ΑΟΤ, σε αγώνα με την ΑΕΚ το 1964 για την Α' Εθνική. Αρχηγός των κιτρινόμαυρων ο Σταματιάδης (sportrikala.gr)

Ήταν πάντα κοντά στον ΑΟΤ και πάντοτε όποτε καλούνταν πρόσφερε τις υπηρεσίες του. Αποκαλούμενος  και ως “πυροσβέστης” κοουτσάρισε κάμποσες φορές τον ΑΟΤ ενώ ήταν πάντα κοντά στην ομάδα.

Πρώτη φορά κλήθηκε μαζί με τον Γιάννη Μακρή να κοουτσάρουν τον ΑΟΤ στις αρχές της σεζόν 1974-75 και εν συνεχεία στα τέλη της σεζόν 1975-76.

Έβγαλε δύο σερί σεζόν στον πάγκο της ομάδας (79-80, 80-81) και εκ τότε καλούνταν όποτε είχε ανάγκη η ομάδα ως μεταβατική λύση. Έτσι βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας για μία ή και λίγες αγωνιστικές τις σεζόν 82-83, 87-88, 88-89, 89-90.

Τελευταία του παρουσία ως προπονητής του ΑΟΤ την σεζόν 1991-92 όταν και ολοκλήρωσε την σεζόν στην Β’ Εθνική.

Επαγγελματικά ήταν ασφαλιστής και δεν έφυγε ποτέ απο τα Τρίκαλα όπου ζούσε με την οικογένεια του.


Καλό ταξίδι Μπαρμπαγιάννη...

 

 

Επιστροφή