Π. Δριτσέλη : Συνέδριο ακραίου σκοταδισμού απέναντι στη γυναικεία φύση

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Π. Δριτσέλη : Συνέδριο ακραίου σκοταδισμού απέναντι στη γυναικεία φύση

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα με το απαράδεκτο συνέδριο “γονιμότητας”, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες στα Ιωάννινα και αναρωτιόμαστε από ποια νοσηρή σκέψη προήλθε αυτή η διοργάνωση.

Ένα συνέδριο που αντιμετωπίζει το γυναικείο σώμα στα όρια του μίσους, που προβάλλει την γυναικεία φύση με άκρως συντηρητικό τρόπο, που θεωρεί τη γυναίκα ως υπαίτια για την υπογεννητικότητα και που προσπαθεί με πονηρό τρόπο να ενδύσει με τον μανδύα της ιατρικής επιστήμης άκρως συντηρητικές ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Λυπούμαστε που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την αιγίδα της για αυτό το συνέδριο μίσους. Δεν εκπλησσόμαστε από το γεγονός ότι στο συνέδριο αυτό θα παρελάσουν όλοι οι ακροδεξιοί πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας.

 Χαιρόμαστε που η Καίτη Γαρμπή πήρε θαρραλέα θέση ενάντια στον σκοταδισμό αυτό και καλούμε όλους τους ιατρούς επιστήμονες, που σέβονται το λειτούργημα τους και τον όρκο τους να απορρίψουν και δημόσια αυτές τις άθλιες θεωρίες.

Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα του δημογραφικού στην Ελλάδα, να προωθήσει πολιτικής που θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να κάνουν οικογένεια. Με το να νομοθετεί το δεκάωρο και την πληρωμή της εργασίας με ρεπό σίγουρα πάντως δεν βοηθάει. 

 

 

Επιστροφή