Κατακτήθηκε η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στην ΕΑΣ Τρικάλων !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Κατακτήθηκε η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στην ΕΑΣ Τρικάλων !

Ο Οργανωμένος  Αγώνας των εργαζομένων μέσα από το Συνδικάτο έφερε αποτέλεσμα!      Η συνεπής αγωνιστική στάση των εργαζομένων  στους χώρους δουλειάς και η συσπείρωσή τους στο Συνδικάτο  έφερε  το αποτελέσματα! Όλοι οι εργαζόμενοι, σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΑΣΤ  
να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους

Απέδειξε :
πως το χρόνιο πρόβλημα της απληρωσιάς  των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ΕΑΣΤρικάλων δεν είναι  μια αντικειμενική κατάσταση.

ότι η ζωή με το άγχος  για την επιβίωση της οικογένειας , για την πληρωμή των λογαριασμών , το νοίκι , τη θέρμανση , τις ανάγκες των παιδιών δεν είναι και ούτε πρέπει να γίνει μια δυσάρεστη συνήθεια
ότι οι παραιτήσεις συναδέλφων από τη δουλειά  ,τα τελευταία χρόνια , λόγω απογοήτευσης , αγανάκτησης και απελπισίας δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει κανονικότητα.
 
        Ανέδειξε στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία:
              - ότι  η προβεβλημένη ως «πρωτοπόρα επιχείρηση που τραβάει τον τόπο μας σε ανάπτυξη», στηρίζει την ανάπτυξή της  στις πλάτες των εργατών της και προορίζει τα οφέλη αυτής της ανάπτυξης μόνο για τα’ αφεντικά της.
              - πως εννοούν εργοδοσία και κυβέρνηση την περιβόητη ανάπτυξη που διαφημίζουν,. Ανάπτυξη για αυτούς με τους εργάτες νηστικούς…
Συνάδερφοι,
το Συνδικάτο μας απέδειξε ότι όπου οι εργάτες συλλογικά συζητάνε, αποφασίζουν και δρουν μπορούν να δώσουν λύση. Οι αγώνες των εργατών όταν είναι σωστά προσανατολισμένοι, για το δίκαιο της τάξης τους, έχουν αποτέλεσμα.
 
Από την αρχή του  καλοκαιριού ξεκινήσαμε ένα νέο γύρο διεκδικήσεων για να πάρουμε πίσω το αυτονόητο δικαίωμα. Δηλαδή να ζούμε οι ίδιοι και οι οικογένειες μας με αξιοπρέπεια από την εργασία μας.
  Δώσαμε καθημερινή  μάχη με την εργοδοσία για να μας ξοφλήσουν τα χρωστούμενα που έφταναν 4,5 μήνες στην Ένωση και 2,5 μήνες στο Τρίκκη. Μέσα από τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες του συνδικάτου , όπως συνελεύσεις , συσκέψεις , συνεχής ενημέρωση των εργαζομένων , παραστάσεις στη διοίκηση , ανάδειξη του ζητήματος στην τοπική κοινωνία αλλά και πανελλαδικά εντείναμε τις διεκδικήσεις μας .

Ανάμεσα στις μορφές που αξιοποιήσαμε ήταν   να μπει το ζήτημα προς επείγουσα συζήτηση στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.. Συζητήθηκε δυο φορές στο ΔΣ του ΕΚΤ παρουσία συναδέλφων από όλους τους χώρους δουλειάς της ΕΑΣΤ και αποφασίστηκε ομόφωνα το ΔΣ να καταγγείλει τη Διοίκηση της ΕΑΣΤ , να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και να πράξει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης , καθώς και τη στήριξη των εργαζομένων στις μορφές διεκδίκησης που θα αποφασίσουν, ανάμεσά τους και Απεργιακή κινητοποίηση, αν δεν ξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα.
Σε κάθε μας βήμα καταφέρναμε και μια μικρή νίκη. Τόσο στην προσπάθεια πίεσης στην εργοδοσία όσο και στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚΤ.
Ο φόβος της οργανωμένης και μαχητικής απάντησης των εργαζομένων οδήγησε στην υποχώρηση των εργοδοτών και των συμβιβασμένων συνδικαλιστών.
Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστά στην προετοιμασία ( ανακοίνωση συνέλευσης κα)  της αποφασισμένης απεργίας για τις 14 Οκτώβρη μέσα σε 2 μέρες ξοφλήθηκε ο τελευταίος απλήρωτος μήνας στο εργοστάσιο γάλακτος  «Τρίκκη»  και οι τελευταίοι 2 στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της ΕΑΣΤ!
Συνάδερφοι,
γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Είμαστε σε επαγρύπνηση για την σταθεροποίηση της μισθοδοσίας. Συνεχίζουμε για να μην υλοποιηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι, όπως ο νόμο; Χατζηδάκη, που θέλει να μας γυρίσει 200 χρόνια πίσω, να δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Που θέλει να διαλύσει τα σωματεία και τα συνδικάτα, ώστε να μην διεκδικούν οι εργαζόμενοι.
Συνεχίζουμε δυναμικά, οργανώνουμε τις μάχες που θα έρθουν. Το παράδειγμα του Συνδικάτου μας, να λειτουργήσει σαν βήμα συσπείρωσης περισσότερων συναδέρφων στους χώρους του Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών στην περιοχή  μας. Να λειτουργήσει σαν παράδειγμα και να σπάσει ο φόβος των συναδέρφων μας που δουλεύουν σε απαράδεκτες συνθήκες, που απολύονται από την μια μέρα στην άλλη. Να μην νιώθουν μόνοι και ανίκανοι.

Το Συνδικάτο μας είναι η δύναμη μας!
Στον Αγώνα η Ελπίδα!

Συσπειρωνόμαστε στο Συνδικάτο μας, κανείς εργάτης μόνος του!

  Τρίκαλα 11 Οκτώβρη  2021

                           Για το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών Τρικάλων   
          
                        
  Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας
Λιατίφης Γιώργος               Αρμάγος Δημήτριος


 

 

Επιστροφή