Μ. Χατζηγάκης: «Μπορώ να εκφράσω την νέα γενιά»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μ. Χατζηγάκης: «Μπορώ να εκφράσω την νέα γενιά»

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην Λέσχη 97.6 και στην Ευαγγελία Σωτηρίου έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μικέλης Χατζηγάκης.



Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε για το κοκτέιλ κρίσεων που αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση και πως τα αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε τον κορονοιό, έχουμε την ακρίβεια, έχουμε την αύξηση των ενεργειακών τιμών. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και νομίζω ότι η κυβέρνηση – όσο πιο αντικειμενικός μπορώ να είμαι γιατί είμαι και στέλεχος αυτής της παράταξης – έχει κάνει μια αρκετά καλή δουλειά…. Στα οικονομικά, εμείς παραλάβαμε μια ανεργία κοντά στο 20%.

Σήμερα, είναι στο 14.6%. Θα μου πείτε είστε ευχαριστημένοι με το 14.6%; Όχι δεν είμαστε. Αλλά το 20% στο 15% σημαίνει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα χαμηλά επιτόκια δανεισμού αλλά και στο γεγονός ότι παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Microsoft και η Pfizer έχουν επιλέξει την Ελλάδα για να επενδύσουν, κατί που δείχνει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ωστόσο, η συζήτηση πήγε και στο προσωπικό κομμάτι που αφορούσε έναν νέο άνθρωπο που αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το πόσο δύσκολο είναι να πολιτεύεται κάποιος στα Τρίκαλα που δεν έχει μεγαλώσει στην πόλη, ο Χατζηγάκης απάντησε «το βασικό κριτήριο για έναν υποψήφιο δεν είναι πόσους καφέδες έχεις πιεί με συμπολίτες σου Τρικαλινούς, αλλά εάν μπορείς να κάνεις την δουλειά.

Το βασικό κριτήριο είναι εάν μπορεί ο Μικέλης ο Χατζηγάκης να είναι χρήσιμος για τον τόπο του; μπορεί να βοηθήσει τους Τρικαλινούς συμπολίτες του μπορεί να βοηθήσει τα Τρίκαλα; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες».

Δήλωσε ευγνώμων για την στήριξη του κόσμου και είπε πως δεν έχει δικαίωμα να εγκαταλείψει αυτούς τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, είπε: «Έδωσα έναν έντιμο και καθαρό αγώνα. Έλαβα 8.500 σταυρούς… οι άνθρωποι αυτοί με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν, με αγκάλιασαν και είμαι πραγματικά ευγνώμων... και δεν έχω δικαίωμα να τους εγκαταλείψω»


Επίσης, ο Χατζηγάκης τόνισε πως δεν σκοπεύει να ανταλλάξει τους 8.500 σταυρούς με κάποια κρατική θέση και πως δεν υπήρξε ποτέ στην ζωή του κρατικοδίαιτος. Θα συνεχίσει να έχει την δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά χωρίς να εγκαταλείπει την πολιτική, την οποία θεωρεί ένα χρήσιμο εργαλείο για να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών.

Τέλος, στο ερώτημα τι έγινε στις εκλογές του 2019, ο Χατζηγάκης είπε: «Ένας από τους λόγους που δεν κατάφερα να εκλεγώ είναι γιατί είχα λίγο χρόνο στην διάθεση μου. Εγώ γυρνώντας από την Αμερική είχα 7-8 μήνες, πολύ λίγο χρόνο στην διάθεση μου.

Έτρεξα όσο μπορούσα – 15 ώρες την ημέρα. Αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι άλλοι συνυποψήφιοι μου είχαν χρόνια μπροστά τους.

Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι, αν θέλετε και λόγω απειρίας, έκανα τα λάθη μου. Έκανα λάθη οργανωτικά και άλλα….. λάθη από τα οποία έμαθα. Και Νομίζω πλέον είμαι πιο ώριμος, πιο έτοιμος, πιο δυνατός.

 Και όπως έλεγε και ο Νίτσε «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει δυνατότερο». Και θα προσπαθήσω με τις δυνάμεις και τις εμπειρίες μου να προσφέρω στον τόπο μου. Αυτό θέλω. Και ζητάω από τους πολίτες μια ευκαιρία»

 

 

Επιστροφή