Παραιτήσεις και άλλο μείγμα πολιτικής στην Πολιτική Προστασία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Παραιτήσεις και άλλο μείγμα πολιτικής στην Πολιτική Προστασία

Για όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβησαν στην Αττική με το πρώτο χιόνι ο εκπρόσωπος τύπου του Πράσινου Κινήματος Νίκος Καραμπάσης δήλωσε:



«Δεν είναι απλώς ανίκανοι απέναντι σε ένα καιρικό φαινόμενο μερικών ωρών για το οποίο είχαν προειδοποιηθεί εγκαίρως, αλλά και επικίνδυνοι γιατί κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της πρόκλησης τους που έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η Αττική Οδός Α.Ε. αποδείχθηκε ανίκανη στην διαχείριση του δρόμου όταν χρειάσθηκε να βοηθήσει τους οδηγούς. Καιρός να αποκατασταθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου.

Είναι παντελώς απαράδεκτο ο ιδιωτικός φορέας διαχείρισης του ηλεκτρισμού να αφήνει με το πρώτο χιόνι και πάλι χιλιάδες σπίτια για ατελείωτες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και - κατ' επέκταση - φαγητό.


Οι «παχυλώς παραφουσκωμένοι λογαριασμοί» όμως απαιτείται να πληρωθούν στο ακέραιο.

Αν και πάγια θέση μας είναι ότι χρειαζόμαστε διαφορετικό μείγμα πολιτικής στην Πολιτική Προστασία με βάση την πρόληψη και όχι την καταστολή, (και έχουμε καταθέσει προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή), οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών Κ. Καραμανλή και Χ. Στυλιανίδη είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός. Διαφορετικά αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα έζησαν οι συμπολίτες μας».

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

 

Επιστροφή