ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η… δημιουργική απασχόληση - Άσκηση και υγεία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η… δημιουργική απασχόληση - Άσκηση και υγεία

Στα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ ένα από τα πιο διασκεδαστικά μαθήματα είναι η γυμναστική. Βασικός άξονας του μαθήματος αυτού είναι τα παιδία να βελτιώνουν τη σωματική τους υγεία και να καλλιεργούν το ομαδικό τους πνεύμα. Μέσω των παιδαγωγικών παιχνιδιών και των αθλημάτων όπως αναρρίχηση, τοξοβολία, mini handball, mini golf, mini bowling τα παιδιά μαθαίνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσω της προσπάθειας και της συνεργασίας εκ των οποίων τονώνεται η αυτοπεποίθησή τους και μαθαίνουν να διαχειρίζονται την αποτυχία.

Στόχος του μαθήματος της γυμναστικής στο ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ είναι η απόλαυση του μαθήματος, ο διασκεδαστικός του χαρακτήρας και η προσμονή του επόμενου με ανυπομονησία!


Οι υπεύθυνοι της δράσης, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Αντωνοπούλου Μαργαρίτα
Αρότσιος Χρήστος
Γκαραγκάνη Νίκη
Καλόγηρος Παναγιώτης
Σιούτας Ηλίας
Τσιακάρας Γιώργος
Πολιτισμός
«Μικροί Διασώστες της Παράδοσης»
«Παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης, αλλά η μεταφορά της φλόγας…» Και επιλέγουμε τον καλύτερο τρόπο να τη μεταφέρουμε, που δεν είναι άλλος από το «βιωματικό». Γι’ αυτό προσπαθούμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, τις μυρωδιές, τις εικόνες, τις υφές, τα ήθη, τα έθιμα, τις γεύσεις, την ενδυμασία, τα παιχνίδια, την ιστορία, τους θρύλους, τις συνήθειες, τις αξίες, τους χορούς και τα τραγούδια των προγόνων μας. Προσπαθούμε να «διεγείρουμε» την κυτταρική μνήμη, να προκαλέσουμε συναισθήματα, να «δημιουργήσουμε» αναμνήσεις και να κάνουμε τη γνώση του παρελθόντος, εφόδιο για το μέλλον…
Ο υπεύθυνος της δράσης
Αχιλλέας Λέρας
Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ 

 

Επιστροφή