Όταν η δήθεν «ανάπτυξη» βυθίζεται στις λάσπες της αντιλαϊκής πολιτικής

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Όταν η δήθεν «ανάπτυξη» βυθίζεται στις λάσπες της αντιλαϊκής πολιτικής
Χρειάστηκε μόνο μία μέρα βροχόπτωσης για να βιώσουμε και στην πόλη μας, με τον χειρότερο τρόπο, τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών τα τελευταία χρόνια. Μια πολιτική που παράλληλα με την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού σε όλα τα επίπεδα φροντίζει να αποψιλώνει καθημερινά ακόμα και τις βασικές υποδομές λειτουργίας μιας πόλης.

Κυριολεκτικά μέσα σε λίγη ώρα, μεγάλο μέρος της πόλης βρέθηκε κάτω από το νερό. Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων πλημμύρισαν, αυτοκίνητα έπεσαν σε λακκούβες των δρόμων, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα σε σχολείο έπεσε κομμάτι από την οροφή αίθουσας σε ώρα μαθήματος. Για άλλη μία φορά επιστρατεύτηκε το γνωστό επιχείρημα της «μεγάλης βροχόπτωσης», που το έχουμε ακούσει πολλές φορές τελευταία. Μάνδρα, Β. Εύβοια, Καρδίτσα και μια σειρά από άλλες περιοχές έχουν πληγεί από την ανυπαρξία πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησαν πιστά οι δημοτικές αρχές όλων των τελευταίων ετών. Υπηρεσίες χωρίς μόνιμο προσωπικό, πολλές φορές χωρίς λειτουργικά οχήματα και μηχανήματα, με αποτέλεσμα ακόμα και οι στοιχειώδεις υποδομές να υπολειτουργούν. Παράλληλα πολλές από αυτές έχουν δοθεί σε ιδιώτες-εργολάβους που μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών δεν ενδιαφέρονται.  Και όλα αυτά σε μια πόλη που διαφημίζεται για τις «καινοτομίες» στα μέσα όλης της χώρας μόνο όταν έχουν να κάνουν με την προσέλκυση τουριστών. Οι κάτοικοι των Τρικάλων γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση των γειτονιών μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και κάθε φορά που περιμένουμε κάποιο αντίστοιχο καιρικό φαινόμενο.

 Οι συνθήκες που βιώνει ο λαός καθημερινά χειροτερεύουν καθώς ακόμα και η ίδια η ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζεται ως κόστος για το σύστημα. Το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη, τα σχεδόν καθημερινά εργατικά ατυχήματα, τα σχολικά κτήρια που καταρρέουν, τα καμμένα δάση και οι πλημμύρες σε πόλεις και χωράφια δείχνουν ότι κυβέρνηση-κεφάλαιο και οι τοπικοί τους κολαούζοι δεν ενδιαφέρονται για την ζωή του λαού. Η μόνη διέξοδος είναι ο δρόμος του αγώνα, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε».

Κομματική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ)

 

 

Επιστροφή