Πανέτοιμη η Π.Ε. Τρικάλων για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Πανέτοιμη η Π.Ε. Τρικάλων για την αντιπυρική περίοδο
Χρ. Μιχαλάκης: Κυρίαρχο μέλημά μας η ασφάλεια των πολιτών

Η ετοιμότητα των τοπικών αρχών για την αντιπυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επανεπιβεβαιώθηκε κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, το πρωί της Τρίτης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, τέθηκαν τα έργα και τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου.
Κομβικό σημείο αποτέλεσε ο προγραμματισμός συγκεκριμένων παρεμβάσεων, αλλά και οι εργασίες καθαρισμού της βλάστησης και των δασικών δρόμων, με τη συνεργασία, όπου απαιτείται, όλων των υπηρεσιών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι διαδικασίες που θα πρέπει να «τρέξουν» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, που αποτελεί το μέγιστο μέλημα των αρχών, αλλά και των περιουσιών τους.

Το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων εξέφρασε την ετοιμότητά του για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ενώ ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε και στην άψογη συνεργασία που υπάρχει και που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδώσει καρπούς.

Σε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία και τον ιδιαίτερα μελετημένο προγραμματισμό στάθηκε σε δήλωσή του και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης τονίζοντας πως «η σωστή προετοιμασία για την θωράκιση του Νομού κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αποτελεί το ουσιαστικότερο κομμάτι της προσπάθειάς μας. Εισερχόμαστε σε αυτή έχοντας κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση του συνόλου των εκτάκτων καταστάσεων που θα προκύψουν, επενδύοντας στην υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μέσα από συγκεκριμένα έργα, παρεμβάσεις και ενίσχυση των πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών, έχουν δείξει έμπρακτα την βαρύτητα που δίνεται στην αντιπυρική προστασία, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην αντιμετώπιση καταστάσεων. Με ένα συγκεκριμένο πλάνο, που αναπροσαρμόζεται συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τις συνθήκες που επικρατούν, επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των δασών μας σε όλη τη Θεσσαλία».

Παρόντες στην συνεδρίαση πλην του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μπουτίνας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γακόπουλος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Περιφέρειας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Μπάρδας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Τσιάρας, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Δημήτριος Μήτραινας, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης, ο Επιτελής ΣΜΥ Αντισυνταγματάρχης Αλέξανδρος Μπασιούρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Τρικάλων Πύραρχος Ευάγγελος Τσιορλίδας, ο Διοικητής Π.Υ. Τρικάλων Αντιπύραρχος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων Φόρης Ρόμπος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πύλης Χρήστος Ζιάκας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλης Σπύρος Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Θεμιστοκλής Δημούσιος, ο Διευθυντής Δασών Χρήστος Μπουλογεώργος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων Στέφανος Φωλίνας.




 

 

Επιστροφή