Στην κορυφή Αμουτζέλος η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Στην κορυφή Αμουτζέλος η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας
Η προηγούμενη Κυριακή ήταν η καταλληλότερη μέρα, μετά από τις τελευταίες συνεχείς βροχοπτώσεις, για την ανάβαση στην κορυφή Αμουτζέλος 1.526μ που βρίσκεται πάνω από το χωριό Ελάφι.

Με οδηγό την Ρένα, τον Θανάση και τον Δημήτρη ξεκινήσαμε την ανηφορική πορεία μέσα από καταπράσινες λουλουδιασμένες πλαγιές. Συνοδός μας σε όλη την διαδρομή ήταν και ο μικρόσωμος αλλά εξαιρετικά θαρραλέος Ερμής που δεν δίστασε να τα βάλει με τεράστιο αγριογούρουνο που βρέθηκε στο δρόμο μας!

Η ομάδα των δεκατεσσάρων ατόμων κατέκτησε την κορυφή μετά από ανάβαση τεσσάρων ωρών μετά από σύντομες στάσεις για ανάκτηση δυνάμεων και ξενάγηση από τον Θανάση στις περιοχές του χωριού. Η θέα από την κορυφή σου κόβει την ανάσα και προκαλεί δέος, όχι μόνο για την καταπληκτική θέα προς την περιοχή του Ασπροποτάμου, αλλά και για τον φοβερό γκρεμό με τα έλατα που προσπαθούν να κρατηθούν γερά με τις ρίζες τους μέσα στους βράχους, στην άκρη του, κόντρα στον άνεμο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί όλο το χρόνο!

Απέναντι μας o Αμάραντος και η Καστανιά βυθισμένα στο πράσινο έμοιαζαν σαν ζωγραφιά!

Η επιστροφή έγινε από την Ανατολική πλευρά σε πιο ήπιο μονοπάτι, πότε μέσα σε δασώδη περιοχή και πότε σε ολάνθιστα λιβάδια! Μετά από τρεις ώρες πορείας επιστρέψαμε στο χωριό κουρασμένοι αλλά απολύτως ικανοποιημένοι για τις αντοχές μας αλλά και για όλα όσα βιώσαμε!















Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

 

 

Επιστροφή