Ν.Α.Ρ. : Αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια στο εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ν.Α.Ρ. : Αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια στο εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο
Aνακοίνωση-προκήρυξη του Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν τους φτάνουν τα γιγάντια κέρδη από τη μια και οι μισθοί πείνας από την άλλη, θέλουν και τη φοροαφαίμαξη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών επαγγελματιών, ενώ οι επιχειρηματίες και το κεφάλαιο χαίρουν φοροασυλίας και πίνουν στην υγεία του κορόιδου!

– 6,2 δις παραπάνω φόροι φέτος από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους μισθωτούς και τους μικροεπαγγελματίες, αύξηση 8,1% !

– Με το αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ κλιμακώνεται η φορολεηλασία των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών και των εργαζόμενων με «μπλοκάκι», υποαπασχολούμενων και ανέργων επιστημόνων. Καταργεί το αφορολόγητο και επιβάλλει οριζόντιο «τεκμαρτό εισόδημα», που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14.196 ευρώ! Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο κεφαλικό φόρο εισοδήματος (ακόμα και με ζημιά) 1.102 και 1.823 ευρώ αντίστοιχα! Ποσά που προστίθενται στην προκαταβολή φόρου και στα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος, διαλύοντας τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Μάλιστα, καθιερώνει και «τριετίες» για τους αυτοαπασχολούμενους, έτσι που η συντριπτική πλειοψηφία τους (όσοι διατηρούν επιχείρηση πάνω από 10 έτη) θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ! Το νέο φορολογικό έκτρωμα αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, ενώ φέρνει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

– Γιγαντώνεται η ακρίβεια με εκτίναξη των εσόδων από τον ΦΠΑ στα 24,3 δισ. ευρώ, από 22,1 δις.!

– Οι φόροι επί των αγαθών και των υπηρεσιών απογειώνονται στα 35,1 δισ. ευρώ!

– Ακόμα περιμένουμε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ!

Ελάχιστα από αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά πάνε για τις κοινωνικές ανάγκες και τα δημόσια αγαθά.

Με την υπερεκμετάλλευση μας τροφοδοτούμε:

– Το δημοσιονομικό σφαγείο της ΕΕ και τα ματωμένα πλεονάσματα!

– Το ληστρικό χρέος στους τραπεζίτες και τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης των πλουσίων!

– Τα δισ. των πολεμικών εξοπλισμών που προορίζονται για το ΝΑΤΟ, τις ανθρωποσφαγές της Γάζας και των πολέμων του κεφαλαίου στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή.

– Τα κέρδη των πολυεθνικών και των επιχειρηματικών ομίλων, που στο όνομα της «επενδυτικής βαθμίδας» απολαμβάνουν προκλητικής ασυλίας πληρώνοντας μόνο το 5% των συνολικών φόρων. Ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών από το 45% έπεσε στο 23% τα τελευταία 15 χρόνια με σταδιακές μειώσεις όλων των κυβερνήσεων, χώρια οι νόμιμες φοροαπαλλαγές τους, οι ενισχύσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αγωνιστικός ξεσηκωμός, να μην περάσει το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο και ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός! Από κοινού, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί να ανατρέψουμε την πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, κεφαλαίου!

Οι επαγγελματικοί διαταξικοί φορείς (ΤΕΕ, ΙΣΑ, ΔΣΑ κλπ) που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα. Γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών ελευθέρων επαγγελματιών.

Διεκδικούμε:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το Φορολογικό.

Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

Χτύπημα της κερδοσκοπίας και έλεγχο στις τιμές όλων των αγαθών. Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζομένους. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας και των τροφίμων.

Διαγραφή χρεών για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας. Όχι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Όχι στη φορολογική σφαγή των μικροεπαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη των μεγάλων ομίλων στο 45%.

Κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου – Βρούτση

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Tρικάλων

(Οργάνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)

 

 

Επιστροφή