Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η ποδηλατάδα του Δήμου Μετεώρων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η ποδηλατάδα του Δήμου Μετεώρων

Με θετική ενέργεια και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η ποδηλατάδα στις γειτονιές της Καλαμπάκας που διοργάνωσε ο Δήμος Μετεώρων.  Η βόλτα με τα ποδήλατα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Το σύνθημα για την έναρξη της βόλτας με ποδήλατα έδωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην ποδηλατάδα, με δεκάδες μικρούς και μεγάλους.

Με αφετηρία την πλατεία Δημουλά οι ποδηλάτες διέσχισαν κεντρικές οδούς της πόλης της Καλαμπάκας περνώντας από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου, τη Πλατεία Δημαρχείου, το Ξενία και άλλες γειτονιές της πόλης και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης έγινε κλήρωση στην οποία συμμετείχαν οι ποδηλάτες με δώρο – έκπληξη ένα ποδήλατο.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις δράσεις που προάγουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, λιγότερο ρυπογόνους και ενισχύουν την καθημερινή χρήση οικολογικών μεταφορικών μέσων με συνεπακόλουθο τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κεντρικό ιστό της πόλης.

 Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να σέβονται το περιβάλλον, να αναπτύσσουν ένα υγιές σώμα βελτιώνοντας την φυσική τους κατάσταση και να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση. Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου στέλνοντας ένα μήνυμα για την υιοθέτηση της καλής συνήθειας του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των δημοτών.

Η συμμετοχή των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων του ποδηλάτου ήταν συγκινητική και μας δίνει την δύναμη το κουράγιο και την ελπίδα να θεσμοθετήσουμε την δράση σε ετήσια βάση».
 

 

Επιστροφή