Χωρίς λύση και η συγκέντρωση για το μέλλον του ΑΟΤ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Χωρίς λύση και η συγκέντρωση για το μέλλον του ΑΟΤ

Κουβαλά χρέη 500 χιλιάδων η ομάδα, αν βγει σε επαγγελματική κατηγορία

Παρατείνεται το αδιέξοδο και μεγαλώνει η αγωνία για το μέλλον και την υπαρξη του ΑΟ Τρίκαλα ως σωματείου, καθώς ούτε από την ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Μουσείο Τσιτσάνη βγήκε καπνός με εμφάνιση ή έστω πρόθεση ενδιαφερόμενου να αναλάβει διοικητικά και να τρέξει την ομάδα και τα τμήματα της.

Παρά το γεγονός ότι στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν αρκετές δεκάδες τρικαλινοί (περίπου 100 ατομα)  , ως προς την ουσία δεν υπήρξε αποτέλεσμα,  ενώ η διοίκηση του Κώστα Παρδάλη επέμεινε σύσσωμη στην ομαδική παραίτηση.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος κ.  Παρδάλης,  σημειώνοντας αρχικά  πως  επιλέχτηκε η ανοιχτή συγκέντρωση για να δοθεί λόγος σε όλους αφού δεν ήταν εφικτή και η ΓΣ για άλλους λόγους.

Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε μετά από χρόνια στο ΔΣ είναι σύσσωμη  ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΟΤ  κάνοντας μια μικρή περιεκτική ανάλυση των δεδομένων αλλά και επισημαίνοντας πως η διοίκηση του ερασιτέχνη κράτησε ζωντανή την ομάδα σε δύσκολες περιστάσεις.


Ο κ Παρδάλης σημείωσε επίσης πως από τους τοπικούς επιχειρηματίες δεν είχε καμία νύξη ενώ ανέφερε πως είχε μια κρούση εκτός νομού αλλά  όπως τόνισε… εμείς δεν θα δώσουμε την ομάδα σε οποιονδήποτε επιχειρηματία εκτός νομού χωρίς της σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία εμπλοκή. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε μια γενική συνέλευση για να δούμε εάν φανεί κάποιος ενδιαφερόμενος για την ομάδα”.

 

Πιο αιχμηρός στην τοποθέτηση ήταν ο Γιώργος Παναγιώτου τονίζοντας πως η διοίκηση δέχτηκε  μεγάλη και πολλές φορές άδικη κριτική . Όταν ξεκινήσαμε στην ομάδα δεν υπήρχε τίποτα. Τώρα αφήνουμε Ερασιτέχνη που δεν χρωστά ούτε ευρώ, έχει  ακαδημίες και σύγρονο αθλητικό Κέντρο.Ακούσαμε πολλά και πλέον δεν έχουμε ούτε τις αντοχές ούτε τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουμε , σημείωσε χαρακτηριστικά στην δική του ομιλία, ενώ ανέφερε πως ο Ερασιτέχνης είναι καθαρός και για  να συνεχίσει η  ομάδα στη Γ Εθνική θα χρειαστεί μπάτζετ περίπου 200.000 ευρώ

 

Στο βήμα ανέβηκε και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ Νίκος Σακκάς και στη  δική του τοποθέτηση ξεκάθαρισε αφενός πως ο ΑΟΤ είναι ένα κομμάτι της καρδιάς του και αφετέρου είναι συνδεδεμένος και οικογενειακά με την ομάδα. Εσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως  πέρα από τη ηθική και πρακτική στήριξη , ως δήμαρχος δεν μπορεί να εμπλακεί σε διοικητικά και ανέφερε μάλιστα πως μοντέλο διοίκησης σωματείου με παρουσία δημάρχου δεν υφίσταται παρά τη εξαίρεση της ιδιάζουσας περίπτωσης  του Βόλου.

Πάνω από 500 χιλιάδες τα βάρη της ΠΑΕ

Πέραν του δημάρχου υπηρξαν και άλλες τοποθετήσεις ενώ μετά από  διευκρίνιση των διοικούντων του Ερασιτέχνη αποκαλύφθηκε και το συνολικό  οικονομικό άνοιγμα  που κουβαλά στις πλάτες της η ομάδα. Ετσι όπως έγινε γνωστό, αν σε μέλλοντα χρόνο ο ΑΟΤ ανεβεί σε επαγγελματική κατηγορία,  θα επαναφέρει σε απαίτηση ή θα πρέπει να ρυθμίσει  ένα ποσό  που αγγίζει ίσως ξεπερνά τις 500 χιλιάδες ευρώ! Μάλιστα ο Γ. Παναγιώτου ανέφερε πως ο  Ερασιτέχνης είναι καθαρός, ενώ από την ΠΑΕ προκύπτουν  βάρη  141 χιλιάδες στο ΙΚΑ, 50.000 στο δημόσιο 150 χιλιάδες  στην ΕΠΟ και 150 περίπου από  τα ban.

Το νούμερο αυτό φυσικά κάνει ακόμα πιο δύσκολη ( στην παρούσα φάση τουλάχιστο)κάθε προσπάθεια εμφάνισης σοβαρού επενδυτή και αυτό φάινεται πως θα παίξει ρόλο  σε όποιες κινήσεις γίνουν στο μέλλον.

Στην συνάντηση απέστειλαν επιστολή στήριξης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ Παπαστεργίου και η βουλευτής κυρία  Κοντοτόλη, ενώ παρέστη και ως μέλος αλλά και ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης ο κ Ηλιάδης.

 

 

Επιστροφή