Τι θα κερδίσει η εθνική αν πάρει την πρώτη θέση κόντρα στη Σλοβενία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τι θα κερδίσει η εθνική αν πάρει την πρώτη θέση κόντρα στη Σλοβενία

Mόνο τη νίκη χρειάζεται η Εθνική μας ομάδα την Τετάρτη στον… τελικό με τη Σλοβενία στην Ριζούπολη για την πρωτιά του ομίλου της στο Nations League.




Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής εξαλείφθηκε το σενάριο ισοβαθμίας που έπαιζε έντονα ως τις καθυστερήσεις των αγώνων.
Τι θα σημάνει όμως αυτή η πρώτη θέση στην δεύτερη διοργάνωση του Nations League;

Το πρώτο και… σίγουρο είναι πως η πρωτιά της Ελλάδας στον όμιλο της, θα την οδηγήσει και πάλι στην Β’ κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση, που έχει φυσικά πιο ισχυρούς αντιπάλους και μεγαλύτερο κύρος. Εκεί έπαιξε στην πρώτη διοργάνωση, αλλά οι αποτυχίες την είχαν οδηγήσει σε υποβιβασμό στην Γ΄ κατηγορία. Γι΄αυτό και αντιμετωπίζει ομάδες γ΄ διαλογής.

Είδαμε ότι από την πρώτη διοργάνωση του Nations League, μέσω των Final-4 δόθηκε η ευκαιρία σε χώρες όπως τα Σκόπια, η Σλοβακία, η Σκωτία και η Ουγγαρία να πάρουν εισιτήρια για την τελική φάση του Euro.

Αυτή τη φορά τα κέρδη για τις ομάδες που θα κερδίσουν την πρώτη θέση στους ομίλους τους, δεν είναι τόσο σημαντικά.

Η πρωτιά στον όμιλο του Nations League ενδέχεται να έχει οφέλη στα προκριματικά του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά μπορεί να μην δώσει και τίποτα άλλο εκτός του προβιβασμού στην Β’ κατηγορία!

Οι 10 ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση από τους ομίλους των προκριματικών για το ερχόμενο Μουντιάλ θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο.

Οι 10 ομάδες που θα έρθουν δεύτερες θα παίξουν διπλούς αγώνες πλέι-οφ με τις δύο καλύτερες ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους στο Nations League, εφόσον αυτές δεν έχουν πάρει απευθείας το εισιτήριο για το Μουντιάλ ή δεν έχουν κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Πρέπει δηλαδή η Ελλάδα να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια και να πάει στα μπαράζ αντιμετωπίζοντας μια από τις δεύτερες ομάδες των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Ενώ στο EURO δηλαδή υπήρχαν τέσσερα εισιτήρια που σε έστελναν στα τελικά, στο Μουντιάλ υπάρχουν δύο εισιτήρια που σε στέλνουν στα μπαράζ.

Το σενάριο που χάθηκε !

Λίγο έλλειψε να παίξει σενάριο κατάκτησης της πρωτιάς της εθνικής μας ακόμη και με ισοπαλία την Τετάρτη κόντρα στην Σλοβενία. Χάθηκε όμως… Ποιο ήταν αυτό;

Αν η αναμέτρηση της Σλοβενίας έληγε με 1-1 (το 2-1 έγινε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι), τότε θα είχαμε ισοβαθμία με την Ελλάδα στους 11 βαθμούς, που μπορούσε να παραμείνει σε περίπτωση ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική.

Τότε οι Σλοβένοι θα ευνοούνταν σε όλες τις ισοβαθμίες με γκολ (αφού στα μεταξύ μας παιχνίδια θα είχαν δύο ισοπαλίες, αλλά θα έπαιρναν την πρωτιά χάρη στο εκτός έδρας γκολ).

Αν η Εθνική όμως κέρδιζε με 3-0 την Μολδαβία (ο Γιακουμάκης είχε δύο ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο), η Σλοβενία έμενε στο 1-1 με το Κόσοβο και το μεταξύ μας ματς της Τετάρτης έληγε 0-0, τότε θα δημιουργούνταν μία απίστευτη ισοβαθμία στους 12 βαθμούς και με τα ίδια γκολ (7-1).

Τότε, η πρόκριση θα κρινόταν στο 11ο κριτήριο (!) που είναι ο μικρότερος πειθαρχικός έλεγχος (δηλαδή στις κάρτες), με την Σλοβενία να έχει μέχρι στιγμής 9 κίτρινες, έναντι 9 της Ελλάδας. Όποιος θα έπαιρνε τις λιγότερες κάρτες την Τετάρτη εφόσον το ματς έληγε ισόπαλο 0-0, θα προκρινόταν!!!

 

 

Επιστροφή