Μίμης Δομάζος: «Περάσαμε την Έβερτον και πήγαμε τελικό μόνο με Ελληνόπουλα»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μίμης Δομάζος: «Περάσαμε την Έβερτον και πήγαμε τελικό μόνο με Ελληνόπουλα»

 Ήταν 24 Μαρτίου, παραμονή της Εθνικής μας εορτής, όταν η ταξιαρχία του Πούσκας σφράγιζε το εισιτήριο.

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με την Έβερτον στη Λεωφόρο, όπου με το χρυσό 0-0 εξασφαλίστηκε η πρόκριση ελληνικής ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών.
Ο «Στρατηγός» του Παναθηναϊκού Μίμης Δομάζος μίλησε για το ιστορικό παιχνίδι  κι έστειλε το δικό του μήνυμα σε αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την πορεία του «τριφυλλιού» έως τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

«Η αλήθεια είναι ότι από τις Σλόβαν, Ερυθρό Αστέρα, Έβερτον και Άγιαξ η μόνη ομάδα που μας πίεσε τόσο πολύ και είχαμε τύχη, ήταν η Έβερτον . Στο πρώτο ματς, όχι εδώ. Στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε πάρα πολύ καλά. Είχα και εγώ ένα δοκάρι. Παίξαμε πολύ καλά την Έβερτον και τη δυσκολέψαμε γιατί είχαμε πολύ καλή ομάδα. Τα αποτελέσματα που φέραμε ήταν δείγμα τού πόσο καλή ομάδα είμαστε», είπε στο sdna.gr o Μίμης Δομάζος.

Και συνέχισε: «Δεν δεχθήκαμε γκολ στη Λεωφόρο. Για να φτάσεις και να παίξεις σε μία τέτοια γιορτή του ποδοσφαίρου πρέπει να έχεις ποιοτική ομάδα. Πλέον οι ομάδες έχουν και ξένους παίκτες, ενώ εμείς ήμασταν μόνο Ελληνόπουλα. Η διοργάνωση τότε ήταν πολύ δύσκολη καθώς αν έχανες σε ένα παιχνίδι τότε θα αποκλειόσουν. Τώρα υπάρχουν και οι όμιλοι και είναι διαφορετικά».

Sdna: «Πριν από τον δεύτερο αγώνα είχατε μια ομιλία στους συμπαίκτες σας  και μεταξύ άλλων τους αναφέρατε: “Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, πάνε να τους ξεπουπουλιάσουμε;”»

«Ναι. Είχαν ψυχή όλοι οι παίκτες τότε. Εκείνη την εποχή απέναντι σε αυτές τις ομάδες δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας τα λόγια του Πούσκας: “Έντεκα παίζουμε εμείς, έντεκα παίζουν αυτοί. Αν σας κερδίσουν αυτοί δεν τρέχει κάτι γι’ αυτούς. Αν τους κερδίσετε εσείς θα σας μάθει όλη η Ευρώπη”. Δεν ήμασταν επαγγελματίες. Κάναμε δεύτερη δουλειά για να ζήσουμε. Οι αντίπαλοι είχαν τέλειες συνθήκες. Υπήρχαν φορές που κάναμε προπόνηση με χιόνι και κρύο και τρέχαμε για να μπούμε στα αποδυτήρια γιατί θέλαμε να προλάβουμε να κάνουμε πρώτοι μπάνιο διότι ο δεύτερος θα έκανε με κρύο νερό».

Sdna: «Τι έχετε να πείτε για όλους αυτούς που προσπαθούν να απομυθοποιήσουν όλο αυτό το επίτευγμα;»

«Αυτά τα λένε σε καφενειακές κουβέντες και όσοι δεν καταλαβαίνουν και θέλουν να κάνουν τους έξυπνους. Εμείς ξέρουμε τι ιδρώτα ρίξαμε για να καταφέρουμε αυτά που καταφέραμε και να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Όταν έπαιρνε ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, τότε δεν το μάθαινε κανείς.

Από την ώρα που πήγε μια ελληνική ομάδα που παίξαμε στον τελικό, τότε έμαθαν ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγιναν και μεταγραφές. Ξεκίνησαν όλα. Κάναμε θυσίες για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Δεν μας νοιάζει τι λένε και τι κάνουν. Πενήντα χρόνια μετά μας χαιρετάνε ακόμα και ξέρουν τι έχουμε πετύχει. Εμείς και που φτάσαμε στον τελικό και μόνο αυτό ήταν σαν να το πήραμε».

Πηγή: Sdna.gr/iapopsi.gr

 

 

Επιστροφή