Ξεσηκωμός σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κατά των περιοριστικών μέτρων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ξεσηκωμός σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κατά των περιοριστικών μέτρων

Σε 54 ιταλικές πόλεις θα διαδηλώσουν κατά του «πράσινου πάσου»
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους


Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με τα επεισόδια και τις συλλήψεις να μη λείπουν. Την προσεχή εβδομάδα προετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στην Ιταλία, όπου σε 54 πόλεις, άνθρωποι θα διαδηλώσουν κατά της επιβολής του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από τα οδοφράγματα γύρω από το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Πολύς κόσμος πάντως διαμαρτυρόταν για υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση βίας από την αστυνομία.


Περίπου 50 άνθρωποι συνελήφθησαν, ορισμένοι με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στο twitter, ένστολος αστυνομικός που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, συνελήφθη από συναδέλφους του!


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Έχω τη δική μου άποψη» και «Covid-84», που παραπέμπει στο μυθιστόρημα «1984» του Τζορτζ Όργουελ

 

 

Επιστροφή