Μετεκλογικές παρενέργειες...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Με επιστολή της, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων Έφη Ζαρίφη, ανεξαρτητοποιείται από την Δημοτική Αρχή "Τρίκαλα Συμπολιτεία"

Η στήριξη από τον Δήμαρχο Χρήστο Λάππα στην υποψηφιότητα του  Γιώργου Οικονόμου είναι η αιτία, εκείνο το "Η επιτυχία του Γ. Οικονόμου στις εκλογές θα είναι μια σημαντική κατάκτηση για το Νομό μας"


Διαβάστε στο link τι είχε πει ο Δήμαρχος
http://fatsimaremag.blogspot.com/2012/05/blog-post_6725.html
 

Η επιστολή:


 "Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από μέλος της δημοτικής ομάδας "Τρίκαλα Συμπολιτεία" και ανεξαρτηποιούμαι ως Δημοτική Σύμβουλοςδυνάμει του άρθρου 66 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Αφορμή για την εν λόγω ανεξαρτητοποίησή μου αποτελούν οι ατυχείς, κατά την άποψή μου, δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας και νυν δημάρχου κ. Χρήστου Λάππα στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012.

 Η δήλωσή του Δημάρχου αφορά την προσωπική του εκτίμηση πως συγκεκριμένος υποψήφιος για το βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 "μπορεί να πάει το Νομό Τρικάλων δύο, τρία ή και περισσότερα βήματα μπροστά.

 Η επιτυχία του ....σε αυτές τις εκλογές θα είναι μια σημαντική κατάκτηση για το νομό μας, τα Τρίκαλα". Η αντίθεσή μου σε αυτή τη δήλωση έγκειται στο γεγονός ότι οδήμαρχος έχει ένα θεσμικό ρόλο στην κοινωνία που δεν επιτρέπει να εκφράζει τις προσωπικές του προτιμήσεις υπέρ ενός εκλεκτού ούτε λόγω συγγένειας ούτε λόγω άλλων τυχόν σκοπιμοτήτων.

 Στην εκλογική αυτή αναμέτρηση ήταν υποψήφιοι 5 συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έδιναν τον δικό τους προσωπικό αγώνα, γεγονός που οφείλαμε όλοι μας να σεβαστούμε. Ο Δήμαρχος, ως πρώτος πολίτης αυτού του τόπου, οφείλει να εκφράζει ολόκληρο τον Τρικαλινό λαό και δεν μπορεί με τις δηλώσεις του να κινδυνεύει να εμφανιστεί ως κομματάρχης συγκεκριμένου υποψηφίου, αλλά και σε παραταξιακό επίπεδο, ο Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα στηρίχθηκε από όλους τους ψηφοφόρους της παράταξης  και οφείλει να σεβαστεί τις προτιμήσεις τους, διατηρώντας στάση διακριτής ουδετερότητας, τόσο για τον ίδιο όσο και για το μηχανισμό του Δήμου.

Λόγοι ηθικής, πολιτικής αξιοπρέπειας και εντιμότητας, αλλά και παραταηιακής συνείδησης, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να παραμένω μέλος μιας δημοτικής ομάδας όπου ο επικεφαλής της σε μια κρίσιμη δημοκρατική διαδικασία λειτουργεί όχι σαν Δήμαρχος αλλά ως εκπρόσωπος ενός συγκεκριμένου υποψηφίου".

 

 

Επιστροφή