Επιτέλους ηχηρό μήνυμα της Ευρώπης στον Τούρκο σουλτάνο...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Επιτέλους ηχηρό μήνυμα της Ευρώπης στον Τούρκο

Αυστηρή ανακοίνωση ότι ίσως προχωρήσει και σε άλλες λίγο πιο αυστηρές ανακοινώσεις απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Τουρκία



Αυστηρή ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε λίγο πιο αυστηρές ανακοινώσεις αν χρειαστεί, απήθυνε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Τουρκία με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα.

Σε έγγραφη ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει ότι η Ευρώπη «δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, αλλά ίσως να τα βάλει στις τσέπες» και απείλησε να εκδώσει νέες, πιο θυμωμένες ανακοινώσεις αν χρειαστεί, με στόχο να πληγώσει τα συναισθήματα του Ταγίπ Ερντογάν ώστε να αναθεωρήσει την στάση του.

«Η Ευρώπη είναι πανέτοιμη να καθίσει άπραγη απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, όπως άλλωστε έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, στο τέλος της ανακοίνωσης έχει τοποθετηθεί μία θυμωμένη φατσούλα, η οποία αναμένεται να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο.

Παράλληλα, πηγές της ΕΕ τονίζουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν και μία σειρά άλλων σκληρών μέτρων, όπως το να κάνουν unfollow την Τουρκία στο Facebook και στο Instagram.

Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η δυναμική απάντηση της Ευρώπης στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι πιθανόν να πέσει στο κενό, ενώ τονίζουν ότι η πρόσφατη απειλή του Τούρκου προέδρου να διακόψει την παροχή τουρκικών σειρών στην Ευρώπη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: tovatraxi.com

 

 

Επιστροφή