Η "Έξυπνη ψησταριά" που κάνει πάταγο...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η

Στο εμπόριο ασύρματη ψησταριά που επιτρέπει χειρισμό μέσω Wi-Fi

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ψησταριά διατίθεται σε έκδοση Wi-Fi και 4G από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ:

Tα κάρβουνα οι Τρικαλινοί αναγνώστες μπορούν να τα αγοράσουν ΕΔΩ

Μία νέα ψησταριά που θα διευκολύνει σημαντικά τους Έλληνες να κάνουν Πάσχα εν μέσω της καραντίνας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απόσταση, διατίθεται σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας.

Ο λόγος για μια ψησταριά που έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi και 4G, ενώ με την κάμερα που διαθέτει μπορεί να στέλνει εικόνες σε κινητό και τάμπλετ ή να τις ανεβάζει αυτόματα στον λογαριασμό του χρήστη στο Instagram.
Μέσω ειδικής εφαρμογής, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την διαδικασία ψησίματος από μακριά.

Έτσι δεν παρατηρείται συνωστισμός πολλών ατόμων γύρω από τη σούβλα που εγκυμονεί κινδύνους λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά ο χρήστης γλιτώνει και τις υποδείξεις τους για το πώς πρέπει να ψήσει το αρνί.

Η νέα ψησταριά είναι δημιούργημα ενός Έλληνα επιχειρηματία, του Κώστα Ποιμενίδη, ο οποίος θέλησε να εκσυγχρονίσει τον παραδοσιακό τρόπο που ψήνεται ο οβελίας το Πάσχα αλλά και να τον προσαρμόσει στα νέα δεδομένα λόγω κορωνοϊού.

Όπως λέει, με την βοήθεια ενός Γάλλου μηχανικού, του Αρνί Σεφινί, κατάφερε να υλοποιήσει την ιδέα.


«Στην αρχή όταν λέγαμε να φτιάξουμε μια ασύρματη ψησταριά όλοι νόμιζαν ότι κάναμε πλάκα» μας λέει ο Κώστας. «Όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά μεταξύ των νέων που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.»

Στην παρούσα φάση η ψησταριά διατίθεται σε έκδοση Wi-Fi και 4G από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και μπορεί να τοποθετηθεί στην αυλή, στο μπαλκόνι ή την ταράτσα.

Όπως λένε μάλιστα οι δημιουργοί της, σύντομα θα υπάρξει βελτιωμένη έκδοση που θα χρησιμοποιεί το ταχύτερο δίκτυο Fi-Fi και θα έχει δυνατότητα σύνδεσης με το Spotify.

Παράλληλα, ετοιμάζουν και ένα νέο φωτογραφικό site ειδικά για λάτρεις του ψητού κρέατος, το Psistagram.


Πηγή: tovatraxi.com

Δείτε σχετικά άρθρα:

 

 

Επιστροφή