Η Καλαμπακιώτισσα μοδίστρα και ο... "νοικοκύρης" ράπτης ο Σαφάρ !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η Καλαμπακιώτισσα μοδίστρα και ο...

Τρίκαλα, Τετάρτη 8 Απρ. 2020 μεσούντος Κορωνοϊού...

Δύο αληθινές ιστορίες, η μία "στημένη" (νομίζουμε) , η άλλη ρεπορτάζ...
ΙΣΤΟΡΙΑ 1

"Καλοστημένη" (σε δελτίο τύπου) με "σενάριο" εμπνευσμένο προφανώς από τη... σγουρομάλα "τσατσά" της Ύπατης Αρμοστίας στα Τρίκαλα και τίτλο "Πρόσφυγας ράβει μάσκες στα Τρίκαλα ενάντια στον κορονοϊό υπέρ της αλληλεγγύης"
(ΔΕΛΤΙΟ του γραφείου τύπου (προπαγάνδας) του Βατικανού)

Ο Σαφάρ λοιπόν, (σύμφωνα με το σενάριο) στο... όμορφα τακτοποιημένο σπίτι του, ξεκίνησε να ράβει μάσκες. Τα υλικά τα προμήθευσε η e-trikala (και μπράβο της)

Για καλό σκοπό το κάνει ο Σαφάρ: να προμηθευτούν σε πρώτη φάση μάσκες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.

ΙΣΤΟΡΙΑ 2

Η δεύτερη, "Καλαμπακιώτισσα μοδίστρα χαρίζει υφασμάτινες μάσκες και δίνει μαθήματα ανθρωπιάς" (Ρεπορτάζ του tv10.gr)

Η Σόφη Μαύρου – Τζιουβάρα
μέχρι στιγμής έχει κατασκευάσει 5.000 μάσκες που έχουν δοθεί σε όλη την Ελλάδα, στα σημεία εκείνα που χρήζουν άμεση ανάγκη.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Βατικανού (ΙΣΤΟΡΙΑ 1)

Πρόσφυγας ράβει μάσκες στα Τρίκαλα ενάντια στον κορονοϊό υπέρ της αλληλεγγύηςΕνάμισι χρόνια πρόσφυγας στην Ελλάδα ο Safar Saabo, δείχνει άμεσα την αλληλεγγύη του με το να ράβει μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος ESTIA, που υλοποιούν από κοινού η e-trikala (η αναπτυξιακή του Δήμου Τρικκαίων) με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από το 2017.

Και πλέον, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για όλους, στο όμορφα τακτοποιημένο σπίτι του, ξεκίνησε να ράβει μάσκες.

Ράφτης ο ίδιος, καταξιωμένος και έμπειρος στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ανέλαβε δράση εθελοντική και ουσιαστική.

Στο πλευρό του η σύζυγός του και τα μεγαλύτερα από τα 5 παιδιά του, που ήδη μαθαίνουν ελληνικά σε σχολείο, βοηθούν στον καλό σκοπό: να προμηθευτούν σε πρώτη φάση μάσκες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.

Τα υλικά τα προμήθευσε η e-trikala και ο Safar προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει, με τις δικές του δυνάμεις, σε έναν τόπο που τον φιλοξενεί, τόσο μακριά από την πατρίδα του.

Ο ίδιος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς απευθύνεται αρχικώς στις προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στα Τρίκαλα, αλλά και στη συνέχεια στην τοπική, τρικαλινή κοινωνία, σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Η συμμαχία ευθύνης επεκτείνεται, αποκτά νόημα και νέα διάσταση σε καιρούς δύσκολους.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου,

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί. μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον».

Ο Safar συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι σε αυτό.

#ΜένουμεΣπίτι και προσφέρουμε στον συνάνθρωπο
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
Θανάσης Μιχαλάκης


Τo ΡΕΠΟΡΤΑΖ του tv10.gr (ΙΣΤΟΡΙΑ 2)


Η Καλαμπακιώτισσα μοδίστρα που χαρίζει υφασμάτινες μάσκες και δίνει μαθήματα ανθρωπιάς


«Άρχισα να φτιάχνω μάσκες, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα…». Αυτό αναφέρει, μεταξύ των άλλων η Σόφη Μαύρου – Τζιουβάρα που εδώ και δύο μήνες έχει ριχτεί στην μάχη κατά του κορωνοϊού, φτιάχνοντας μάσκες για να δοθούν σε όσους αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Εν μέσω κορωνοϊού και με τις ελλείψεις σε μάσκες να συνεχίζονται, η Μαύρου – Τζιουβάρα ρίχνει όλο το ταλέντο και την τέχνη της, ετοιμάζοντας μάσκες για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μέχρι στιγμής έχει κατασκευάσει 5.000 μάσκες που έχουν δοθεί σε όλη την Ελλάδα, στα σημεία εκείνα που χρήζουν άμεση ανάγκη.

«Θέλω να προσφέρω» σημείωσε και υπογράμμισε «αυτό είναι το κίνητρο μου, η προσφορά και η διάθεση να σταθώ, με τον τρόπο μου δίπλα σε όσους δίνουν σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό».

Όπως είπε η αδελφή της εργάζεται σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα, πολλοί καλοί της φίλοι είναι αστυνομικοί και η κατασκευή των μασκών είναι ένα ελάχιστο δείγμα στήριξης και συμπαράστασης στο σημαντικό έργο που επιτελούν.

Σε όλη την Ελλάδα, πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδράμουν με το δικό τους τρόπο στην μάχη κατά του κορωνοϊού, φτιάχνοντας μάσκες για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αλληλεγγύη και η διάθεση προσφοράς είναι ίσως δύο από τα σημαντικότερα όπλα αυτό το διάστημα για να συνεχίζουμε να στεκόμαστε όρθιοι.

tv10.gr


ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

(ΙΣΤΟΡΙΑ 1)


"Νοικοκύρης" και οργανωμένος ο Safar...
(ΙΣΤΟΡΙΑ 2)

Που πας και τι να κάνεις Σόφη μου με ένα... παλιοσίδερο...!ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ f/b... "επί του θέματος" (ΙΣΤΟΡΙΑ 1)


(Σβήσαμε τα λάικ και τα... ούστ για ευνόητους λόγους. Τελικά, έσβησε και... όλα τα σχόλια και ο διαχειριστής της ομάδας ! )

 

 

Επιστροφή