Νίκος Δένδιας: «Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επανένωση Βόρειας και Νότιας Ζηλανδίας»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Νίκος Δένδιας: «Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επανένωση Βόρειας και Νότιας Ζηλανδίας»

Προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της χώρας αποτελεί η ένωση της Βόρειας και της Νότιας Ζηλανδίας σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση των δύο πλευρών, με τις οποίες η χώρα μας παραδοσιακά διατηρεί φιλικές σχέσεις.


Η Βόρεια και η Νότια Ζηλανδία

«Η επανένωση των δύο χωρών και η λήξη του εμφύλιου σπαραγμού που πλήττει τη Νότια και τη Βόρεια Ζηλανδία είναι στις άμεσες προτεραιότητες τις εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού ακολούθησαν την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διεύρυνση της συνεργασίας της χώρας μας με τη Νότια Ζηλανδία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον νοτιοζηλανδό ομόλογο του, τονίζοντας του ότι θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης του την τεχνογνωσία που διαθέτει η χώρα μας, και ειδικότερα την αποστολή ρυμουλκών προκειμένου να τραβήξει η Νότια Ζηλανδία τη Βόρεια ή το αντίστροφο, προκειμένου να επανενωθούν και γεωγραφικά.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια πρωτοβουλία είχε αναλάβει το 2018 ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε προαναγγείλει την επανένωση Μυτιλήνης και Λέσβου, προκειμένου να δοθεί τέλος στον ιστορικό διχασμό των πολύπαθων αυτών νησιώνΠηγή: tovatraxi.com

 

 

Επιστροφή