Για διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων μιλάει η ΕΣΗΕΑ (το βίντεο)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Για διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων μιλάει η ΕΣΗΕΑ

Μέσω του προκλητικού video που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

- Στο φως τη λίστα με τα ποσά λέει η Αξ. Αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα


Με επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μιλά για διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων:

"Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε.

Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες".


Σχολιάζοντας την επιλεκτική στάση της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με το σατιρικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι του κόμματος σχολίασαν τα εξής:

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ( τυχαίο;).

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός ( καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ.

Πηγή: capital.gr / documentonews.gr

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή