Επιτροπή "ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21" - Η απάντηση των Ελλήνων στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Επιτροπή

Γίνετε μέλη της ομάδας
Δώστε μια απάντηση σε όσους πάνε να αποδομήσουν τους ήρωες, τους στόχους και τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821"ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21"Η Επιτροπή "Τιμή στο Εικοσιένα" συγκροτήθηκε προκειμένου η ελληνική κοινωνία να εορτάσει και να τιμήσει με τον προσήκοντα τρόπο τα 200 χρόνια από τήν Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς η αντίστοιχη κρατική Επιτροπή που συνεστήθη υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, απέδειξε αδιαμφισβήτητα ότι συγκροτήθηκε για να αποδομήσει τους ήρωες, τους στόχους και τα ιδανικά της Επανάστασης.Οι άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι δραστηριότητες της Επιτροπής είναι οι εξής:

-η απόδοση του οφειλομένου φόρου τιμής και της ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του Έθνους και σε όσους συμμετείχαν στον τιτάνιο αγώνα εναντίον των κατακτητών, ώστε οι σημερινοί Έλληνες να απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.

-η ανάδειξη της συμμετοχής των περιοχών που μετά την Επανάσταση βρέθηκαν εκτός των ορίων του νεοπαγούς Ελληνικού κράτους, όπως η Κρήτη, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Μικρά Ασία και η Κωνσταντινούπολη.

Αυτό θα συμβάλει, εκτός της συμπλήρωσης της ιστορικής αλήθειας, και στην εθνική συνοχή και αλληλεγγύη.
-η ανάδειξη του Φιλελληνισμού και της ανύψωσης της Επανάστασης των Ελλήνων ως γεγονότος με διεθνή σημασία, που ενέπνευσε και κινητοποίησε την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

-η επικαιροποίηση του Ήθους και των Ιδεωδών της Ελληνικής Επανάστασης, που ενέπνευσαν το Ελληνικό Έθνος στον άνισο και υπεράνθρωπο αλλά επιτυχή αγώνα για την απελευθέρωσή του από τον βαρβαρικό ζυγό. Αυτές οι αξίες είναι διαχρονικές, αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια και επομένως αφορούν και τους σημερινούς Έλληνες, το παρόν τους και το μέλλον τους.

-η ανάγκη, με την αφορμή της ιστορικής επετείου, η σημερινή ελληνική κοινωνία να αναστοχαστεί τον εαυτό της, να αναλογισθεί τα επιτεύγματά της και να αντλήσει διδάγματα και δυνάμεις από το κορυφαίο γεγονός της νεώτερης ιστορίας της στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σήμερα.-η Επιτροπή αποσκοπεί να εκφράσει συνολικά την ελληνική κοινωνία, μακρυά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

-οι δράσεις της Επιτροπής θα περιλαμβάνουν τιμητικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και ημερίδες, συνέδρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε όλη τη Χώρα. Θα διέπονται από πνεύμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας, ομοψυχίας και εθνικής ενότητας.

Οι δράσεις θα οργανωθούν μέσα από τη λειτουργία των παρακάτω Ομάδων Εργασίας που θα στελεχωθούν από εξειδικευμένους σε κάθε θέμα, πολίτες/εθελοντές


Γίνετε μέλη της ομάδας

https://www.facebook.com/groups/667185960527031/

 

 

Επιστροφή