Δρ. Γιάννης Ιωαννίδης: "Εντολή απ'το Μαξίμου να εξαφανιστώ" (video)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Γιάννης Ιωαννίδης:
«Eίπα στον Τσιόδρα ότι τα lockdown θα μας καταστρέψουν» λέει ο διακεκριμένος καθηγητής του Στάνφορντ
«Βόμβες» εξαπέλυσε ο Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ο επιστήμονας που από την πρώτη στιγμή τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά χαρακτηρίζοντας λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πανδημία, λοιδορήθηκε πολλές φορές από τους τηλε-λοιμωξιολόγους.Τόσους μήνες μετά και παρά τα αυστηρά lockdown που έφεραν  τη χώρα σε οικονομική ασφυξία, τα υψηλά νούμερα θνητότητας που καταγράφει η Ελλάδα αλλά και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αποτυπώνει το μέγεθος της «καταστροφής» σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε κατακεραυνώσει την εργαλιοποίηση  της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, δέχτηκε «εμπάργκο» από τα συστημικά ΜΜΕ. Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για τα μηνύματα που δεχόταν από συναδέλφους του οι οποίοι απειλούνταν να μην μιλήσουν για την πανδημία.

Σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra, ο κ. Ιωάννιδης που διαφώνησε με τα μέτρα «ακορντεόν», ανέφερε: «Υπήρχαν επαφές από βουλευτές και πολιτικούς, ανθρώπους οι οποίοι ανεξάρτητα με τον επίσημο κυβερνητικό μηχανισμό επικοινωνούσαν μαζί μου, προσωπικά αρνούμαι οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κομματικό, είτε είναι στην Ελλάδα, είστε στις ΗΠΑ, είτε στην Γερμανία.

Έχω κάνει δύο φορές κατάθεση στην Γερουσία στις ΗΠΑ, αλλά όχι γιατί κάποιο κόμμα με κάλεσε, με κάλεσε η αμερικανική Γερουσία» τόνισε ο καθηγητής ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά των πολιτικών προσώπων που ζήτησαν να «εξαφανιστεί» και να σωπάσει: «Κάποιοι από αυτούς του βουλευτές μου δημιούργησαν μια εντύπωση που φαινόταν σαν να υπήρχε ένα πλαίσιο αποκλεισμού, μου μεταφέρθηκε από ανθρώπους που πιστεύω πως είναι σοβαροί και είναι κοινοί γνωστοί δικοί μου και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ» δήλωσε.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο βουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος του είχε ζητήσει να κάνουν μια συζήτηση που θα δοθεί στη δημοσιότητα, όμως τελικά πήρε πίσω την πρότασή του με την δικαιολογία ότι το επιτελείο του, του «έκοψε» τη συνέντευξη: «Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί. Ποτέ δεν με ενδιέφερε κάτι το πολιτικό ή κομματικό, εάν μου ζητούσαν να βοηθήσω θα το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένας από τους βουλευτές που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο κύριος Κυμπουρόπουλος που γνώριζε πολύ καλά τις συνέπειες της πανδημίας και ζήτησε να κάνουμε μια συζήτηση και να καταγραφεί αυτή η συζήτηση για να μπορέσει στη συνέχεια στη δημοσιότητα.

Και η συζήτηση αυτή ήταν εξαιρετική γιατί είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, με ευαισθησίες και κατανόηση, θεωρώ ότι ήταν ωραία συζήτηση και ήταν στην αρχή της πανδημίας. Μου γράφει μετά ότι “δυστυχώς μίλησα με το επιτελείο μου και το στήσιμο μου δεν ήταν καλό κατά συνέπεια δεν μπορούμε να το βγάλουμε αυτό στην επιφάνεια”, τον ευχαρίστησα και του είπα ότι για ανθρώπους σαν και εμάς η λογοκρισία είναι το ισοδύναμο των νοητικών θανάτων και θα πρέπει να το αποφύγουμε».

Μάλιστα, ο καθηγητής αναφέρει ότι δέχτηκε προτάσεις και από συστημικά μέσα οι οποίες στη συνέχεια αποσύρθηκαν: «Σε άλλες περιπτώσεις πήρα προσκλήσεις από ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Μαξίμου και στη συνέχεια αποσύρθηκαν, πχ. από την Καθημερινή» ανέφερε ο καθηγητής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε επικοινωνήσει μαζί του στην αρχή της πανδημίας: «Τότε του είχα πει πως θα πρέπει να προσέξει πολύ γιατί με το δρακόντειο lockdown ίσως καταστρέψει την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος επιστήμονας.


Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford.

 Είναι επίσης καθηγητής Στατιστικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Stanford, ένας εκ των 2 Διευθυντών στο Κέντρο Μετα-ερευνητικής Καινοτομίας του Stanford, μέλος του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Stanford και του Καρδιαγγειακού Ινστιτούτου.


-- Key Moments ---
Timestamps:


00:00  Γιάννης Ιωαννίδης καθηγητής επιδημιολογίας Stanford
01:30 Γιατί αγγίξαμε τα 15.000 θύματα κορονοϊού
03:57 Η Ελλάδα πολύ ψηλά σε αριθμό θανάτων από κακή διαχείριση
05:50 Πήγαμε καλά στον εμβολιασμό για χώρα χωρις πρωτοβάθμια περίθαλψη
08:00 Υποστήριξα το πρώτο lockdown - Περίεργη η εικόνα της Κίνας
09:40 Εριξα το κύρος μου για να υποστηρίξω το πρώτο lockdown - Δεν δούλεψε στην Ελλάδα
12:35 Ο πανικός οδήγησε πολλές χώρες σε lockdown
16:23 Υπερ στοχευμένων μέτρων - Σαφέστατα αρνητικός με τα lockdown
17:00 Με το lockdown δίνουμε χώρο στον ιό - Κάνουμε δώρο στον ιό
21:13 Γιατί τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν
25:35 Πρακτικά η πανδημία έχει λήξει ήδη για κάποιες Χώρες
26:43 Για τον Εμβολιασμό των παιδιών  
28:00 Τι χάνουμε με τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό
30:00 Πίνακας: Δεδομένα θανάτων στην Ελλάδα
31:00 Πίνακας: Η χειρότερη εβδομάδα
32:00 Θρηνούσαμε κάθε μέρα δυο φορές το Μάτι αλλά κανένας δεν έδωσε προσοχή γιατί ήταν άνθρωποι που έφυγαν μαζικά αλλά αθόρυβα τον Αυγούστο 2021
32:44 Δημογραφικό: Ο Πληθυσμός τείνει προς την εξαφάνιση
35:00 Πίνακας: Η θέση της Ελλάδας προς την Πανδημία - Άχρηστα και επιβλαβή μέτρα
36:15 Η Φτώχια έχει συνέπειες στην Υγεία του Πληθυσμού
38:30 Πότε σταματάει η Πανδημία
42:42 Η παραφροσύνη των δρακόντειων μέτρων Lockdown
45:00 Ελλάδα - Σουηδία
48:00 Σύγχρονες Πανδημίες
51:00 Τα εμβόλια - Σύγκριση και Αποτελεσματικότητα
54:30 Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας
58:00 Όρια Ωφέλειας και Όρια Κόστους - Ωφέλειας
1:00:00 Διαστρωμάτωση Θνητότητας βάση την ηλικία
1:11:00 "Ειδικοί" ή Τεκμηριωμένα Δεδομένα
1:14:00 Διαφορά Λοιμωξιολόγων - Επιδημιολόγων
1:17:00 Τι με κάνει και ντρέπομαι στο Εξωτερικό ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης
1:20:00 Τι με κάνει περήφανο
1:28:00 Εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ
1:30:00 Για τον Αλέξη Παπαχελά
1:33:00 Είπα στο Τσιόδρα ότι μπορεί με το δρακόντειο lockdown να καταστρέψει την Ελλάδα
1:35:00 Γιατί δάκρυσε ο Τσιόδρας
1:38:00 Ευχαρίστως να βοηθήσω αλλά δεν θα γίνω όμηρος

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή