Διαβάστε γιατί (και...με τι ) πάθανε "κολούμπρα" οι Τρικαλινοί ΜΜέδες...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Διαβάστε με τι πάθανε
Η "πρωτιά" μιας ανακοίνωσης !
(Η ανακοίνωση θα προκαλέσει "αναταραχή" στα "συστημικά" ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης όχι τόσο για το περιεχόμενό της αλλά το... μέσον που την είχε αποκλειστικότητα !)


Kαι "προσοχή" εδώ, αν προσέξατε, μπορεί να την ανα-δημοσιεύσουν με... δικά τους λόγια, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα γράψει ΩΡΑ δημοσίευσης...

Μόνο στο fatsimare θα δείτε την ώρα που δημοσιεύεται η κάθε ανάρτηση... (τυχαίο?)

Aναδημοσίευση από trikkipress.gr

Ανακοίνωση του Μητροπολίτη Τρίκκης για την αφαίρεση του “Σταγών”

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Με βαθύτατη συναίσθηση των ποιμαντικών μου υποχρεώσεων, τις οποίες μου εμπιστεύτηκε η φιλόστοργη μητέρα μας Εκκλησία, και με σοβαρή ευθύνη της επιλύσεως και διεκπεραιώσεως όλων των εκκλησιαστικών ζητημάτων που αφορούν την Ιερά Μητρόπολή μας, σας γνωρίζω, ότι κατόπιν σχετικής αιτήσεώς μου, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της Πέμπτης 7ης Οκτωβρίου 2021, τροποποίησε τον τίτλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σε:

«ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ».

Αναφορικά προς τον νέο προτεινόμενο τίτλο, σας γνωρίζω ότι, το μεν χωρίο «Γαρδίκιον» προέρχεται εκ της ιστορικής «Επισκοπής Γαρδικίου», η οποία δημιουργήθηκε στα δυτικά της πόλεως των Τρικάλων, στη σημερινή τοποθεσία «Ζάρκο», (10ος αιώνας), η δε κωμόπολη «Πύλη» είναι η γενέθλιος γη του Πολιούχου και Προστάτου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και Τρίκκης.

Η πρότασή μου πιστεύω, ότι επικαιροποιεί τη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, σύμφωνα με τις αλλαγές, τις οποίες ο λαός μας επιβάλλει μέσα από τη ζωή του.

Με πατρικές ευχές και ευλογίες
Ο Μητροπολίτης
+ Ο Τρίκκης και Σταγών ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣΑΠΟΡΙΑ:
Πως και γιατί είχε ΠΡΩΤΟ το trikkipress.gr την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Τρίκκης;
YΠΟΘΕΣΗ:
(Μάλλον δεν τα έχει "καλά" με άλλα "εκκλησιαστικά" sites...

 

 

Επιστροφή