Συνομιλία με τον γνωστό σκιτσογράφο Σταύρο Κιουτσιούκη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Συνομιλία με τον γνωστό σκιτσογράφο Σταύρο Κιουτσιούκη

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Εργαστηρίου Κόμικς Ενηλίκων. Τα μέλη έμαθαν για την ιστορία και την εξέλιξη των Ελληνικών Κόμικς από τις απαρχές τους έως σήμερα. Οι ρίζες τους ξεκινούν από την εποχή του Μεσοπολέμου, ενώ η δεκαετία του ’80 αποτελεί σταθμό για την ελληνική σκιτσογραφία.



Οι συμμετέχοντες, αφού μελέτησαν τα σκίτσα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Λέανδρος, ο Σολούπ, ο Τόμεκ, ο Μιχάλης Διαλυνάς και ο Γιάννης Καλαϊτζής, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον αντισυμβατικό σκιτσογράφο από τη Θεσσαλονίκη, Σταύρο Κιουτσιούκη.

Ο κ. Κιουτσιούκης αρχικά μίλησε για τα χαρακτηριστικά του «Comic strip», της συνεχόμενης δηλαδή αλληλουχίας εικόνων σε καρέ, και έπειτα ανέλυσε τον τρόπο που σχεδιάζει ο ίδιος τα κόμικς του. Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων σχετικά με το επάγγελμα και εξέφρασε τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος που ασχολείται μόνο με τη δημιουργία κόμικς, οι οποίες πολλές φορές επηρεάζουν και τις βιοποριστικές του ανάγκες. Τέλος, τα μέλη έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα κόμικς.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κιουτσιούκη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ελπίζουμε, όπως και ο ίδιος ανέφερε, να επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη σύντομα.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει απομακρυσμένα στο εργαστήριο Κόμικς, μπορεί να συνδεθεί μέσω διαδικτύου στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
https://us02web.zoom.us/j/89505778178
 




                                                                                           
Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας






 

 

Επιστροφή