5ο ΓΕΛ Τρικάλων: «Ούτε μια λέξη δεν ξέρω να πω σε σας, γενιές των εποχών πού έρχονται»...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
5ο ΓΕΛ Τρικάλων: «Ούτε μια λέξη δεν ξέρω να πω σε σας, γενιές των εποχών πού έρχονται»...

Tην περασμένη Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, στον αύλειο χώρο του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η εκδήλωση αποφοίτησης   για τους μέχρι χθες μαθητές της Γ’ Λυκείου του Σχολείου μας και σημερινούς υποψήφιους φοιτητές.

Οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν με συγκίνηση αλλά και χαρά τη σχολική ζωή
και την κοινή πορεία που για πολλούς είχε ξεκινήσει από τις πρώτες σχολικές τάξεις.

Μετά την σύντομη εισήγηση-χαιρετισμό από την   Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αμαλία Ηλιάδη, η οποία ξεπροβόδισε τους απόφοιτους στη ζωή έχοντας στο νου της στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ:

«Ούτε μια λέξηδεν ξέρω να πω σε σας, γενιές των εποχών πού έρχονται»...και δεχόμενη το άνθος που της πρόσφερε ευγενικά ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών Τσιούνης Φώτης,"μίλησε" έμπρακτα για τη  συμμετοχή  σ΄ αυτήν την πορεία, ως εκπρόσωπος των  γονέων των μαθητών μας,  η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  κ. Ανδρομάλλου-Τσιόγκα Ρένα προσφέροντας και απονέμοντας τα αναμνηστικά δώρα και το παραδοσιακό κέρασμα.  
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας  μίλησαν στη συνέχεια μέσα από αναμνήσεις και αφηγήσεις για τη σχολική ζωή τους στο 5οΓΕΛ Τρικάλων, τις οποίες   δημιούργησαν μέσα από την ζέουσα σχολική καθημερινότητα τριών ετών...επικοινώνησαν τις δικές τους εμπειρίες κατά τα έτη της «θητείας» τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: μαθητικά στιγμιότυπα
αποτυπωμένα στη μνήμη, δρώμενα δοσμένα με αγάπη  για τα μαθητικά τους χρόνια, αξέχαστες σκηνές από εκπαιδευτικές δράσεις, αστεία περιστατικά, χαρές και λύπες, χαρούμενες και δύσκολες στιγμές...

Τώρα, που ξανοίγονται στην ενήλικη ζωή για να κυνηγήσουν με ορμή και επιμονή τα όνειρά τους, τους συνοδεύουν οι καλύτερες ευχές όλων μας για ευτυχία και επιτυχίες!


Η Διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων,
Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογος-ιστορικός

 

 

Επιστροφή