Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: Πρωτότυπη παράσταση με έμπνευση και Τάσο Λειβαδίτη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: Πρωτότυπη παράσταση με έμπνευση και Τάσο Λειβαδίτη

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»… Το εξαιρετικό, στιχουργικώς και σημασιολογικώς, ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, ήταν η πηγή έμπνευσης για το Θέατρο Δρόμου που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.Στον πεζόδρομο της Ασκληπιού το βράδυ της Τρίτης 29 Ιουνίου 2021 οι συντελεστές του Εργαστηρίου ακολούθησαν τις οδηγίες της Γωγώς Κατσιανάκου, δίνοντας «πνοή» και «ζωή» στο ποίημα.

 Οι στίχοι του, που μιλούν για την ανάγκη εγρήγορσης και δράσης υπέρ του δίκιου, έγιναν δραματοποιημένη παράσταση, με πλήθος τρικαλινών να παρακολουθεί και να κρατά στη μνήμη του κινητού του μια σημαντική στιγμή από την πλούσια δράση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.
Κάτι που επεσήμανε και η πρόεδρός του, Σοφία Αλεστά, υπενθυμίζοντας το πλήθος των δραστηριοτήτων που, είτε με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, είτε με τα εργαστήρια είτε με τις παραγωγές του.

Το δρώμενο που εντυπωσίασε με την απλότητα στη σύλληψη και την πολυπλοκότητα στην έκφραση, πλαισιώθηκε από μουσική με αγαπημένα – ειδικά για την περίσταση – τραγούδια.

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γωγώ Κατσιανάκου
Μουσικοί: Παναγιώτης Μαγκλάρας, Λίνα Καρέτσου, Δημήτρης Λατσάρας  
Ηθοποιοί: Βίκυ Ιακωβάκη
Μέλη εργαστηρίου: Κωνσταντίνα Κάλλου, Ρένα Τσαντούλη, Θάλεια Κωνσταντάκου, Γιώργος Τσιούνης, Κατερίνα Κατέ, Κωνσταντίνα Μανάκου, Ελισάβετ Ευθυμίου, Έλενα Πανάγου.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Επιστροφή