Στην κορυφή του Κισσάβου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Στην κορυφή του Κισσάβου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Ο Κίσσαβος ή Όσσα ήταν κατά την αρχαιότητα το μέρος που ζούσαν οι Μάγνητες με την χώρα τους την Μαγνησία. Σε αυτό το υπέροχο βουνό πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ανάβαση της Ορειβατικής λέσχης Καλαμπάκας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.





















Σαράντα δύο άτομα κατέκτησαν την κορυφή 'Αη Λιάς στα 1.978μ. Ανάμεσα τους πέντε παιδιά: Θωμάς 5 ετών, Άλκης 6 ετών, Κοσμάς, Ορφέας και Τίμος 7 ετών. Ο ευνοϊκός καιρός βοήθησε να απολαύσουμε την υπέροχη θέα όπου το μπλε της θάλασσας ακουμπούσε το γαλάζιο του ουρανού και διακρινόταν με ευκρίνεια το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Στη κορυφή τα μάτια μας δε χόρταιναν το τοπίο. Ο Όλυμπος απέναντί μας μεγαλοπρεπής και πλήθος κορυφών της Πίνδου διακρινόταν περιμετρικά του θεσσαλικού κάμπου που διέσχιζε νωχελικά ο Πηνειός.

Ο ενθουσιασμός ήταν έντονος σε όλους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μικρούς ορειβάτες καθώς και στους γονείς τους που με αυτό τον τρόπο τους δίδαξαν την αγάπη του ανθρώπου στη φύση και ειδικά στο βουνό. Η επιστροφή υπήρξε πολύ πιο σύντομη και η όμορφη εμπειρία ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο γεύμα στο χωριό Σπηλιά. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η ορειβασία να γίνει το αγαπημένο άθλημα πολλών.

Οι ζωγραφιές που ακολουθούν είναι του Θωμά και του Κοσμά μετά την εμπειρία τους με το βουνό!
Πάντα ψηλά!
Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

 

 

Επιστροφή