Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά θα πουλήσουν ξανά τους εργατοϋπάλληλους

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά θα πουλήσουν ξανά τους εργατοϋπάλληλους

Το δείχνει , για ακόμη μια φορά , η στάση τους απέναντι στις Συλλογικές Συμβάσεις
Πολιτική δραστηριότητα υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ Δευτέρα  29  Μάη 2012


Η παρέμβαση των στελεχών του ΠΑΜΕ στη συνάντηση υπουργού Εργασίας-εργοδοτικών φορέων- ΓΣΣΕ   χάλασε τη σούπα της συναίνεσης και αποκάλυψε τις πραγματικές επιδιώξεις των εργοδοτικών οργανώσεων, αλλά και των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ).

Αντίθετα, έγινε καθαρό και χτες, ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων αλλά και η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου , παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο του να τσακίσουν τους μισθούς, να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις και να θεμελιώσουν τη νέα «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται και υπόσχονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων.

Η νέα «ανάπτυξή» τους προβλέπει μισθούς πείνας , ανύπαρκτα ασφαλιστικά δικαιώματα , εργαζόμενους σκλάβους του 21ου αιώνα, ώστε να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλεμπόρων.

 ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιβεβαιώνεται και από τη στάση των στελεχών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αποπροσανατολίζουν και λένε ψέματα στους εργαζόμενους. Αναδείχνουν προεκλογικά ένα επιμέρους πρόβλημα σε μείζον.
Η μετενέργεια μπροστά στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων είναι μια παρωνυχίδα. Το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα είναι η απαίτηση της εργοδοσίας και ειδικά των μονοπωλιακών ομίλων που απαιτούν μείωση των μισθών σε όλους τους κλάδους που είναι πάνω από την Εθνική Γενική  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στην ουσία, ζητάνε κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) .

Αν παραταθεί 1-2 μήνες η μετενέργεια τι θα γίνει μετά τη λήξη της; Πώς θα ματαιωθούν οι απαιτήσεις  του ΣΕΒ; Εδώ δε δίνουν οι κύριοι αυτοί απάντηση. Το μορατόριουμ που προτείνει το υπουργείο Εργασίας δεν είναι λύση. Είναι στάση Πόντιου Πιλάτου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζει, κοροϊδεύει, δείχνει ότι δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στους χώρους δουλειάς, όπου επικρατεί κόλαση για την εργατική τάξη με τεράστιες μειώσεις μισθών, με απλήρωτους εργαζόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία και επιπλέον άγρια φορολογία και χαράτσια.

Το πρόβλημα είναι ότι οι μεγαλοεργοδότες απαιτούν μειώσεις μισθών των κλαδικών συμβάσεων στα 500 ευρώ. Ζητούν μείωση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών τη στιγμή που τα ταμεία καταρρέουν. Ζητούν πλήρη επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Υπάρχουν βαριές ευθύνες στους εργατοπατέρες συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να υπογράψουν μειώσεις μισθών και ό,τι απαιτεί η εργοδοσία. Τους το επιβάλει ο ευθυγραμμισμός τους με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Άλλωστε, και πριν την κρίση υπέγραφαν συμβάσεις  με αύξηση των 77 λεπτών και του ενός ευρώ στο μεροκάματο.
Η εργατική τάξη να αποτινάξει από πάνω της, τους εργατοπατέρες του ΣΥΝ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να δυναμώσει την οργάνωσή της στους τόπους δουλειάς, την ενότητά της, να ενισχύσει το ταξικό κίνημα. Το ΠΑΜΕ.

Να διεκδικήσει:
Μισθούς και μεροκάματα με βάση τις σημερινές ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
Την κατάργηση του νόμου που μειώνει τα κατώτερα μεροκάματα κατά 22% και 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Την κατάργηση όλων των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.
Την επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ.
Την κατάργηση των ενώσεων προσώπων και των νόμων που επιτρέπουν τη δημιουργία τους.
Την κατάργηση όλων των διατάξεων που απαγορεύουν τη μονομερή προσφυγή των εργαζόμενων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Την κατάργηση όλων των νόμων που επιβάλουν μειώσεις μισθών στις πρώην ΔΕΚΟ και στις αστικές συγκοινωνίες.
Όλες οι ΣΣΕ να ισχύουν μέχρι την υπογραφή νέων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ηλικία και σχέση εργασίας.
Την κατάργηση των χαρατσιών και τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς στα 20.000 ευρώ.


Στις εκλογές της 17ης Ιούνη  οι εργαζόμενοι να κρίνουν τη στάση  των κομμάτων της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ζωή των εργαζομένων . Η πλουτοκρατία απαιτεί  να τσακιστεί, να απαγορευτεί η εργατική λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς, να απαγορευτεί η απεργία. Γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Αυτό προσπαθούν να το καταφέρουν με δύο τρόπους , και με το μαστίγιο και με το καρότο. Η πλουτοκρατία το μαστίγιο το δίνει στη κεντροδεξιά  και το καρότο στην κεντροαριστερά. Με την κεντροδεξιά επιχειρούν να ισοπεδώσουν  κατευθείαν ακόμη περισσότερο το λαό , ενώ με την κεντροαριστερά να δώσουν ψεύτικες υποσχέσεις , να κάνουν τους εργαζόμενους να περιμένουν το μάνα εξ ουρανού , να τους αποκοιμίσουν για να μην αντιδράσουν στις κρίσιμες στιγμές. Γι΄αυτό ανάγκη και ελπίδα των εργατοϋπαλλήλων είναι ένα ρωμαλέο ταξικό εργατικό κίνημα  πρώτα απ’ όλα στους χώρους δουλειάς. Και γερή  πλάτη σ’αυτό το κίνημα μπορεί να βάλει  ένα ισχυρό ΚΚΕ.    

 Πέτρος Τσίγκας , Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων ,
                               υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ



Πολιτική δραστηριότητα υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ Δευτέρα  29  Μάη 2012                                   

Απόγευμα:
Στις 8:30μμ η Άννυ Παπαγιαννοπούλου θα μιλήσει στο Λογγάκι (στην πλατεία)
Στις 8:30μμ η Βάσω Μπακάση θα επισκεφτεί την Πατουλιά
& στις 9μμ θα μιλήσει στη     Φανερωμένη (καφετέρια Τασούλα)
Στις 9μμ ο Πέτρος Τσίγκας θα μιλήσει στους Αγίους Αποστόλους ( καφ. Ντούτσια)   

>Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 31 Μάη , στις 8:30μμ,           
 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου
Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής ,                                     μέλος της ΚΕ & υποψήφιος βουλευτής

  Γραφεία ΚΚΕ: Ιακωβάκη 2(παραποταμίως): τηλ. 2431027567 - 2431025404
Fax 2431023843 , e-mail: ne.trikala.kke@gmail.com

 

 

Επιστροφή