Μαγεύει ο Όλυμπος . Εικόνες με αγριοκάτσικα στο βουνό των Θεών (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μαγεύει ο Όλυμπος . Εικόνες με αγριοκάτσικα στο βουνό των Θεών  (ΦΩΤΟ -  ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικές εικόνες χαρίζει ο Όλυμπος και τις τέσσερις εποχές του έτους, δικαιολογώντας απόλυτα τον λόγο για τον οποίο σ’ αυτόν τον χώρο είχε τοποθετηθεί κατά την αρχαιότητα η «Κατοικία των Θεών».



Κάθε ανάβαση γεμίζει το νου με την ομορφιά του άγριου τοπίου και χαρίζει στην ψυχή την ανάπαυλα από την πολύβουη καθημερινότητα.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά – και γνωστά – σημεία του Ολύμπου είναι το καταφύγιο «Χρηστάκη», το οποίο αποτελεί τόπο στάσης και ξεκούρασης των επισκεπτών του μυθικού βουνού. Εκεί εξελίχθηκε μία ακόμη εθελοντική δράση με πρωτοβουλία του Θανάση Παιδή.

Στο καταφύγιο «Χρηστάκη» βρέθηκε ο Θανάσης  Παιδής μαζί με τους Παναγιώτη Κορδά και Κωνσταντίνο Λαμπρούλη – μέλη της Πολιτικής Προστασίας των Προσκόπων – ώστε με συγκεκριμένες πράξεις να ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών, στέλνοντας συνάμα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος και του Βουνού.

Αναλυτικά:
Προχώρησαν σε τοποθέτηση νέων μπαταριών στο καταφύγιο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για τον ασύρματο Ανάγκης και τον φωτισμό ώστε αυτές οι υποδομές να είναι σε κατάσταση να χρησιμοποιηθεί όταν αυτό απαιτηθεί.

Εφοδίασαν το καταφύγιο με πόσιμο νερό.
Καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, απομακρύνοντας απορρίμματα και άλλα υλικά.
Πλέον το καταφύγιο «Χρηστάκη» είναι ασφαλές και καθαρό, ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες, οι οποίοι – ενόψει του χειμώνα – θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας πριν την ανάβασή τους.

Παράλληλα, αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλυβίων και σε όλους εθελοντές που φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του Καταφυγίου.

Κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει πως αντίστοιχες εθελοντικές κινήσεις θα πραγματοποιηθούν και το προσεχές χρονικό διάστημα…

Κατά την παραμονή στο Καταφύγιο «Χρηστάκη» οι Θ. Παιδής, Π. Κορδάς και Κ. Λαμπρούλης δέχθηκαν την «επίσκεψη» από δύο αγριοκάτσικα του Ολύμπου.












Δείτε video:

 

 

Επιστροφή