Έφυγε από τη ζωή ο Αχιλλέας Τζώρτζης, ένας σπουδαίος απόδημος Τρικαλινός...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Έφυγε από τη ζωή ο Αχιλλέας Τζώρτζης, ένας σπουδαίος απόδημος Τρικαλινός...

Ο Αχιλλέας γεννήθηκε 15 Ιανουαρίου 1935 στα Τρίκαλα.

Γυιός του Γιάννη Τζώρτζη (διατηρούσε μανάβικο στην οδό Τιουσόν στην κεντρική πλατεία ), αδέρφια του, ο Γιώργος, ο Ντίνος και ο Θόδωρας...

Ασχολήθηκε δραστήρια με τον αθλητισμό, τον στίβο, ήταν αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων με σπουδαία προσόντα και μεγάλες διακρίσεις, (πολλές πρώτες νίκες) σε Πανελλαδικό και Πανθεσσαλικό επίπεδο την δεκαετία του '50 στις ρίψεις (δισκοβολία, σφαιροβολία, ακοντισμό).

Ήταν  μέλος της θρυλικής ομάδας του Γ.Σ.Τ. που έβαλε τις βάσεις για την αναγέννηση του μεγάλου αυτού συλλόγου μεταπολεμικά...


 Οι αθλητές του Γ.Σ.Τ. Ροβέρτος Μαλικιώσης, Γ. Κάβουρας και Αχιλλέας Τζώρτζης (1955).


 Η ομάδα του Γ.Σ.Τ. στα Α' Δίια Κατερίνης (7-7-1957).
Από αριστερά-όρθιοι: Κότσιρας, Αχ. Τζώρτζης, Τ. Τσόγκας, Τ. Τούφας, Τ. Κάβουρας, Ρ. Μαλικιώσης, Δημητρίου, Π. Κατσέρης, Βασ. Χούτος,
Καθιστοί: Aργ. Όκκας, Νικ. Κατσανούλης, Άγνωστος, Άγνωστος.

(Οι φωτογραφίες από το βιβλίο του Βασ. Πελίγκου "Η αθλητική ιστορία των Τρικάλων" - Εκδόσεις "Φ.Ι.ΛΟ.Σ" 1992)

Ευτύχησε να γίνει πατέρας και παππούς.

Μετακόμισε στον Καναδά τη δεκαετία του '60 και εγκαταστάθηκε στο Τζάσπερ της Αλμπέρτα τη δεκαετία του '70, με πλούσια και δυναμική επαγγελματική δραστηριότητα.

Ταξίδευε συχνά πίσω στην Ελλάδα και τα αγαπημένα του Τρίκαλα. Αγαπούσε την οικογένεια και τους φίλους του, τα αθλήματα (ειδικά το γκολφ), τα χαρτιά και τα ταξίδια.

Ακόμα και στις τελευταίες μέρες του που πάλευε με την άνοια, ο Αχιλλέας ήταν ο πιο κομψός και περιποιημένος κύριος στο σπίτι των ηλικιωμένων.

Οι νοσοκόμες του τον αποκαλούσαν "Πανέμορφο Τζώρτζη" και μοιράστηκαν πόσο ευγενικός, ευγενικός και γλυκός ήταν με όλους τους γύρω του.Απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Νοεμβρίου 2021 στο Barrhead της Αλμπέρτα με τον γιο του Τζιμ και τη νύφη του στο πλευρό του.


Μπόρεσε να μιλήσει στην αγαπημένη του κόρη, Lee, λίγο πριν περάσει στον άλλο κόσμο και χαμογέλασε σε παλιές φωτογραφίες και ιστορίες αγαπημένων φίλων και συγγενών του.

Η οικογένειά του στην προσπάθεια να τιμήσει και να γιορτάσει τη ζωή του σχεδιάζει ένα μνημόσυνο για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022, που θα γίνει στο Jasper.

Καλό ταξίδι Αχιλλέα...


 

 

Επιστροφή