Συγκέντρωση την Τρίτη 1/2 στις 12.μ., στην Είσοδο του ΤΕΠ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Συγκέντρωση την Τρίτη 1/2 στις 12.μ., στην Είσοδο του ΤΕΠ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Νοσοκομείου & Κ.Υ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30-1-22
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΜΕ ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  12.μ -3.00μ.μ-
(όπως αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες: ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ-ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΠ/ΠΦΥ)

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου», τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,  τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τα Σωματεία  Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Υγειονομικών Συνταξιουχικά, τους μαζικούς Φορείς του Νομού μας.

 Συγκέντρωση στις  12.μ., στην  Είσοδο του ΤΕΠ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχισθεί η απαράδεκτη κατάσταση, με:
● Τις «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 ή αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν τους τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
● Τα χιλιάδες κρούσματα λόγω και της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία.
● Τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία καθημερινά λόγω και των επικίνδυνων συνθηκών νοσηλείας, ιδιαίτερα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.
● Τη συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου» νοσοκομεία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων.
● Την επικίνδυνη οδηγία για μείωση της καραντίνας των θετικών  στον SARS-CoV2 εργαζομένων.
● Την εντατικοποίηση, τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.
● Τον κίνδυνο απόλυσης περίπου 10.000 συμβασιούχων συναδέλφων στις 31 Μαρτίου.
● Την απόρριψη του αιτήματος μας για ένταξη στα ΒΑΕ και τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση ακόμη και του ανθυγιεινού επιδόματος.
ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ γιατί, εν μέσω επιδημίας, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία, της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208!! Εκατ
 Οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό στο  Γ.Ν.Τρικάλων είναι πάνω 130  θέσεις προσωπικού, περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), 50 περίπου συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας και  περισσότεροι από 130 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση!!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, για όλα αυτά,  συμμετέχουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους με Σ.Ο.Χ., τα σωματεία εργαζομένων, των συνταξιούχων, τους μαχόμενους Υγειονομικούς, Φορείς του κινήματος της περιοχής μας που από την πρώτη στιγμή δώσαμε τον αγώνα  και επιλέγουμε να «στοχεύουμε» τον κοινό μας εχθρό:
τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ε. Έ. που τους στηρίζει.
Τα αιτήματα  μας είναι:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες του Γ.Ν.και των Κ.Υ. του Νομού μας.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις( Σ.Ο.Χ.).
Να μη χάσει κανένας συνάδελφος συμβασιούχος τη δουλειά του. Άμεσα  μετατροπή των Συμβάσεων Αορίστου χρόνου. Πλήρη εργασιακά - Μισθολογικά - Ασφαλιστικά δικαιώματα, με 8ωρη εργασία για όλους.
Ένταξη όλων των Υγειονομικών στα ΒΑΕ,συνέχηση του υγειονομικού επιδόματος  σε ΟΛΟΥΣ χωρίς εξερέσεις.
Πλήρης Κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
Δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους, χωρίς αποκλεισμούς,  χωρίς επιχειρηματική δράση!

 

 

Επιστροφή