Με μια ευφάνταστη και δημιουργική γιορτή μαγειρικής αποχαιρέτησαν τη χρονιά που πέρασε οι Μικροί Σεφ των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024.
Ο τίτλος της γιορτής, «Strata Food Fest» και περιείχε τα πάντα: δημιουργία, φαντασία, χαρά, διασκέδαση, παράδοση και βέβαια γευστικές απολαύσεις…
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο μήνα Ιούλιο, τον «Αλωνάρη», που αλωνίζουν το σιτάρι και το κάνουν αλεύρι και γι’ αυτό όλες οι συνταγές είχαν σαν κύριο υλικό τη ζύμη ή το φύλλο και η διακόσμηση του χώρου ήταν με θημωνιές, δρεπάνια, κουρελούδες και μπακίρια.
Οι Μικροί Σεφ υπό την καθοδήγηση των συντονιστών του μαθήματος Αχιλλέα Λέρα και Αθηνάς Μπουκουβάλα, εκτέλεσαν παραδοσιακές συνταγές, αλλάζοντας όμως τα ονόματά τους με περιπαικτική διάθεση, όπως τα κριτσίνια σε «τα βρήκαμε μπαστούνια…», την τυρόπιτα σε «μπήκαν κλέφτες στο μαντρί…», τη χορτόπιτα σε «σιγά τα λάχανα…», τα λουκανοπιτάκια σε «γουρούνι στο σακί», τη φοκάτσια σε «χωριάτικη σαλάτα», την πορτοκαλόπιτα σε «έχει κι αλλού πορτοκαλιές…», τον μπακλαβά σε «μπουκιά και συγχώριο» και την καρπουζάδα σε «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω».
Ήταν μια δημιουργική και απαιτητική χρονιά, καθώς οι Μικροί Σεφ «μυήθηκαν» στα μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ανάλογα με τις εποχές και τις αντίστοιχες γιορτές, σύμφωνα με τα υλικά της κάθε εποχής, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, όπως τη δημιουργία ζύμης, το άνοιγμα φύλλου, την κοπή με μαχαίρι, την αναγνώριση των λαχανικών και των μπαχαρικών και κυρίως τη δοκιμή «πρωτόγνωρων» γεύσεων.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε γευστική δοκιμή και όλοι οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από τη δεξιοτεχνία των μικρών μαγείρων και τη νοστιμιά των εδεσμάτων, ενδεικτικά ότι στο τέλος της γιορτής δεν έμεινε φύλλο…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στο προσωπικό της δομής που τίποτα το εκπληκτικό δεν θα είχε γίνει χωρίς τη συνεργασία τους , στη διεύθυνση για αυτές τις ευκαιρίες και τέλος σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Με σεβασμό στον μοναδικό ρόλο του κάθε γονέα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού δημιουργούμε όλοι μαζί δεσμούς ζωής…
Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ
Ο τίτλος της γιορτής, «Strata Food Fest» και περιείχε τα πάντα: δημιουργία, φαντασία, χαρά, διασκέδαση, παράδοση και βέβαια γευστικές απολαύσεις…
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο μήνα Ιούλιο, τον «Αλωνάρη», που αλωνίζουν το σιτάρι και το κάνουν αλεύρι και γι’ αυτό όλες οι συνταγές είχαν σαν κύριο υλικό τη ζύμη ή το φύλλο και η διακόσμηση του χώρου ήταν με θημωνιές, δρεπάνια, κουρελούδες και μπακίρια.
Οι Μικροί Σεφ υπό την καθοδήγηση των συντονιστών του μαθήματος Αχιλλέα Λέρα και Αθηνάς Μπουκουβάλα, εκτέλεσαν παραδοσιακές συνταγές, αλλάζοντας όμως τα ονόματά τους με περιπαικτική διάθεση, όπως τα κριτσίνια σε «τα βρήκαμε μπαστούνια…», την τυρόπιτα σε «μπήκαν κλέφτες στο μαντρί…», τη χορτόπιτα σε «σιγά τα λάχανα…», τα λουκανοπιτάκια σε «γουρούνι στο σακί», τη φοκάτσια σε «χωριάτικη σαλάτα», την πορτοκαλόπιτα σε «έχει κι αλλού πορτοκαλιές…», τον μπακλαβά σε «μπουκιά και συγχώριο» και την καρπουζάδα σε «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω».
Ήταν μια δημιουργική και απαιτητική χρονιά, καθώς οι Μικροί Σεφ «μυήθηκαν» στα μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ανάλογα με τις εποχές και τις αντίστοιχες γιορτές, σύμφωνα με τα υλικά της κάθε εποχής, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, όπως τη δημιουργία ζύμης, το άνοιγμα φύλλου, την κοπή με μαχαίρι, την αναγνώριση των λαχανικών και των μπαχαρικών και κυρίως τη δοκιμή «πρωτόγνωρων» γεύσεων.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε γευστική δοκιμή και όλοι οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από τη δεξιοτεχνία των μικρών μαγείρων και τη νοστιμιά των εδεσμάτων, ενδεικτικά ότι στο τέλος της γιορτής δεν έμεινε φύλλο…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στο προσωπικό της δομής που τίποτα το εκπληκτικό δεν θα είχε γίνει χωρίς τη συνεργασία τους , στη διεύθυνση για αυτές τις ευκαιρίες και τέλος σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Με σεβασμό στον μοναδικό ρόλο του κάθε γονέα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού δημιουργούμε όλοι μαζί δεσμούς ζωής…
Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ