Χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σε «κόκκινο» συναγερμό η βρετανική πρωτεύουσα


Το μαύρο «σύννεφο» της τρομοκρατίας απλώθηκε ξανά πάνω από το Λονδίνο, έπειτα από την επίθεση που έγινε στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, είναι 5 νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης, και τουλάχιστον 40 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 2 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 2 σε σταθερή κατάσταση.

Αν και έχουν περάσει ώρες από την επίθεση την οποία χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οι βρετανικές αρχές, η ταυτότητα του ανθρώπου που σκόρπισε τον πανικό στον Λονδίνο παραμένει ένα μυστήριο. «Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία», διεμήνυσε η Τερέζα Μέι, η οποία βρισκόταν στο κοινοβούλιο όταν έγινε η επίθεση. Η πρωθυπουργός φυγαδεύθηκε αμέσως, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι- βουλευτές, εργαζόμενοι, επισκέπτες, ανάμεσά τους και παιδιά- έμειναν εγκλωβισμένοι στο κτίριο για ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την επίθεση στο Λονδίνο  

Πέντε είναι οι νεκροί από την επίθεση. Ο δράστης, ο αστυνομικός που επιχείρησε να τον σταματήσει στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου και τρεις πολίτες, τους οποίους είχε χτυπήσει λίγα λεπτά νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στη γέφυρα Ουέστμινστερ.

Ο δράστης άρχισε να χτυπά με το αυτοκίνητο πεζούς στη γέφυρα Ουέστμινστερ, πριν φτάσει στο κοινοβούλιο. Εριξε το όχημα σε κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο, βγήκε από το αυτοκίνητο με ένα μαχαίρι και μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο.
Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Επιστροφή