"Και το Σαν Φρανσίσκο στα χνάρια των Τρικάλων" !!!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Διαβάστε σήμερα στην pravda.gr το κομματικό όργανο της οδού Ασκληπιού...

Διαβάστε σήμερα στην pravda.gr το κομματικό όργανο της οδού Ασκληπιού...


"Μυστήρια πράγματα". Κυκλοφορούν κι αλλού... "γκαβά";!!!
Νομίζαμε πως εμείς στα Τρίκαλα είμαστε οι πρώτοι και μοναδικοί αλλά διαβάζουμε πως οι Καλιφορνέζοι κάνουν δοκιμές εδώ και χρόνια, μάλιστα είναι έτοιμοι με τελικό σχέδιο νόμου τέλους του χρόνου να κυκλοφορούν στους δρόμους της πολιτείας σε κανονική λειτουργία...

"Και το Σαν Φρανσίσκο στα χνάρια των Τρικάλων"
διαβάζουμε στην pravda.gr το κομματικό όργανο της οδού Ασκληπιού, ιστοσελίδα του δήμου Τρικκαίων...
"Το πολιτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί στην Καλιφόρνια, για πρώτη φορά στις ΗΠΑ"

Και συνεχίζει...

"Παγκόσμια ώθηση στην τεχνολογία έδωσε το «τρικαλινό» Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CityMobil2 που υποποιήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων το 2015, ήταν η αφορμή για να αρχίσει μια σειρά εφαρμογών παρόμοιων λεωφορείων και σε άλελς πόλεις. Σειρά έχει το Σαν Φρανσίσκο, όπου προς το παρόν έκαναν δοκιμές σε πάρκινγκ, για να ακολουθήσει μετά από έναν χρόνο η κίνηση σε κανονική ροή κυκλοφορίας, όπως ήδη έχει γίνει στα Τρίκαλα."Διαβάστε όμως πως έχει η "αλήθεια"...Η Καλιφόρνια έδωσε το «πράσινο φως» για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό!

Μέχρι τα τέλη του 2017 θα είναι έτοιμη και η νομοθεσία για πλήρως αυτόνομα οχήματα στην πολιτεία των ΗΠΑ


Σε δημόσια διαβούλευση φέρνει το Υπουργείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) της Καλιφόρνια το θέμα της κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους αυτοκινήτων χωρίς την φυσική παρουσία οδηγού μέσα σε αυτά.

Η πολιτεία στο δυτικό άκρο των ΗΠΑ έχει δώσει εδώ και χρόνια άδειες σε αρκετούς κατασκευαστές για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, όμως η ισχύουσα νομοθεσία χαρακτηρίζει υποχρεωτική την παρουσία τιμονιού, πεντάλ και ανθρώπου που θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο.

Με βάση τα όσα προτείνει η πολιτεία της Καλιφόρνια, θα μπορούν να κυκλοφορούν οχήματα (αρχικά για δοκιμές και εν συνεχεία σε κανονική λειτουργία) τα οποία δεν θα χρειάζονται να έχουν κάποιον άνθρωπο στο εσωτερικό τους.


Θα μπορούν δηλαδή να μεταφέρουν προϊόντα από ένα σημείο σε κάποιο άλλο ή να μεταβαίνουν μόνα τους στο αεροδρόμιο για να παραλάβουν έναν ταξιδιώτη!

Η προτεινόμενη νομοθεσία (στη διαμόρφωση της οποίας συμμετείχαν οι κατασκευαστές, υπηρεσίες προστασίας καταναλωτών, ασφαλιστικές εταιρείες κ.α.) τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για περίοδο 45 ημερών, η οποία λήγει στις 24 Απριλίου 2017.

Στις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση στην πόλη του Sacramento και στη συνέχεια το Υπουργείο θα καταθέσει προς έγκριση το τελικό σχέδιο νόμου.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, ώστε το 2018 να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα πρώτα οχήματα χωρίς οδηγό και επιβάτες.


Διαβάστε επίσης:

Αudi, Mercedes και Lexus χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έδωσε το πράσινο φως ώστε να κινηθούν ελεύθερα για δοκιμές στους δρόμους της τα οχήματα χωρίς οδηγό της Audi, της Mercedes Benz και της Lexus.
 
 Για το fatsimareTo αριστερό μπακ
(Сергей Владиuмирович Михалков)

Κράτα το

 

 

Επιστροφή