Η Κόκκινη Χελώνα - Στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η Κόκκινη Χελώνα - Στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται στην αίθουσα  του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο, η ταινία Η Κόκκινη Χελώνα


Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 20.00 & 22.15
Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.
Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090, http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί. Είδος: Κιν. Σχέδια- Φαντασίας Χώρα: Γαλλία Σκηνοθέτης: Michael Dudok de WitΔιάρκεια:80

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
Τάσος Χατζηευφραιμίδης FLIX: Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές). Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα, που αξίζει να βιωθεί σε μεγάλη οθόνη για να εκτιμηθεί σε όλο του το μεγαλείο.
Βαρβάρα Κοντονή FreeCinema: Η Κόκκινη Χελώνα αποτελεί ένα κινηματογραφικό ποίημα καμωμένο από εικόνες εκστατικής ομορφιάς και σιωπές που κοινωνούν συναίσθημα, μια γλυκόπικρη ταινία που βιώνεται ιδανικά και σε όλο της το μεγαλείο μέσα σε μια σκοτεινή αίθουσα, υπενθυμίζοντάς μας πως μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές συγκινήσεις βρίσκονται εκεί, στα σχέδια, τα χρώματα και την ψυχή ενός καλού κινουμένου σχεδίου.
Χρήστος Μήτσης αθηνόραμα.gr: Λιτό, συγκινητικό και συμβολικό παραμύθι χωρίς λόγια, αλλά γεμάτο ποιητικές, πανέμορφες εικόνες και απλά διατυπωμένες, βαθυστόχαστες φιλοσοφικές ιδέες.
Παναγιώτης Αχτσιόγλου ΣΙΝΕΜΑ: Η λεπτή και ευαίσθητη, σχεδιασμένη στο χέρι εικονογράφηση, διαποτίζει το γαλάζιο του ουρανού και το χρυσαφί της άμμου στο οπτικό αριστούργημα του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ που -παρότι δεν ακούς ούτε λέξη κατά τη διάρκειά του- λέει τελικά τόσα πολλά, απευθυνόμενο προς όλους με το παγκόσμιο στοιχείο του συναισθήματος.


ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE –ΜΥΛΟΣ
στο Μύλο Ματσόπουλου
Τηλ. 24310 20090
http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων
Η Κόκκινη Χελώνα
ένα κινηματογραφικό ποίημα καμωμένο από εικόνες εκστατικής ομορφιάς
και σιωπές που κοινωνούν συναίσθημα
Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας)
20.00 & 22.15. Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά- ανέργων 4 €,
ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά την Κυριακή
12/3 & 19/3
Ο ΠΙΤ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ
 (live action-μεταγλωττισμένη) 102΄ όχι 3D
12.00   μεσημέρι  (κανονική προβολή) 4 €, και ετήσια κάρτα.
17.30   απόγευμα  κανονική προβολή 4 € (η ταινία δεν υπάρχει σε 3d)


 

 

Επιστροφή