Δελτίο τύπου συναυλιών Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Δελτίο τύπου συναυλιών Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων

Χορωδιακή Εκδήλωση Άρτας, 11-03-2017

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος  Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων είχε την τιμή να συμμετάσχει, μετά από ευγενική πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας ο «Μακρυγιάννης» και σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που είχε δεχθεί η Άρτα με τη συμμετοχή της στην 4η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών στο Μύλο των Ξωτικών, στη Χορωδιακή Μουσική Εκδήλωση που διοργάνωσε ο παραπάνω σύλλογος το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα «Διώνη» του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Αρταίων.



Στη χορωδιακή μουσική συνάντηση συμμετείχαν με τη σειρά εμφάνισης τους οι παρακάτω χορωδίες: Μικτή Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», Μικτή Χορωδία Συλλόγου Άρτας ο «Μακρυγιάννης» και Δημοτική Χορωδία Τρικάλων.
Το ρεπερτόριο της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Ζιάκα, περιελάμβανε αναλυτικά τα εξής τραγούδια:
1) Δώσε μου δυόσμο, Μ. Θεοδωράκης
2) Όταν ανθίζουν πασχαλιές, Στ. Κουγιουμτζής
3) Canzone Arrabbiata, Nino Rota
4) Άσπρο τριαντάφυλλο, Παραδοσιακό
5) Λέχοβο, Παραδοσιακό
6) Σμυρνιά, Παραδοσιακό
7) Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ - Τι σε μέλλει - Μπαχτσέ Τσιφλίκι, Β.Τσιτσάνης
Η χορωδία απέδωσε άρτια το πρόγραμμα της δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ύφος που ο συνθέτης και η εποχή του κάθε τραγουδιού απαιτούσε. Αυτό ενθουσίασε το κοινό της Άρτας, που υποδέχτηκε θερμά τα τραγούδια της χορωδίας. Μάλιστα στα τελευταία τραγούδια του τρικαλινού συνθέτη Β. Τσιτσάνη οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν μαζί με τους χορωδούς ξεσπώντας σ΄ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Στο τέλος η Δημοτική Χορωδία, αφού δέχθηκε τα δώρα της Άρτας, ανταπέδωσε με τα δικά της δώρα και τις θερμές ευχαριστίες κι από τo Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου.

                                                                               
Με τιμή,
                             
Ελένη Ζιάκα
                               
Καλλιτεχνική Δ/ντρια Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων              
 

 

 

Επιστροφή