ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε Πανηγυρική εκδήλωση του Σαββάτου 17.3.2018

Ομιλητής ο τ. Υπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, η πανηγυρική εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων (Ρ.Ο.Τ.).

Η εκδήλωση περιελάμβανε την Ομιλία του Βουλευτή - τ. Υπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου με θεμα: "Αλληλεγγύη & Προσφορά την περίοδο της κρίσης"

.Κατά τα ειωθότα, μετά το χτύπημα της καμπάνας από τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων Χρήστο Παπαπολύκαρπο και την ανάπεμψη της προσευχής από τον ίδιο, ο λόγος δόθηκε στη Γραμματέα Τέση Αποστολίδου για τις ανακοινώσεις.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος προχώρησε σε σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του Ομιλητή αλλά και στο θέμα της ομιλίας και παρακάλεσε να αναπτύξει το επίκαιρο όσο και ουσιαστικό αυτό θέμα.
Ο Υπουργός με την πλούσια εμπειρία και γνώση αναφέρθηκε αριστοτεχνικά στις βασικές όσο και ουσιαστικές παραμέτρους του θέματος στη σύγχρονη εποχή μας, την εποχή της κρίσης.
Πάντα ευχάριστος και ουσιαστικός δημιούργησε μια ευεργετική ατμόσφαιρα στους πολυπληθείς Τρικαλινούς και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Σταχυολογώντας τα λεχθέντα του ομιλητή αγόμαστε σε σύντομη περίληψη  σχετικών συμπερασμάτων όπως:

Αλληλεγγύη και η προσφορά είναι δύο αξίες που στην εποχή της κρίσης διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Μέσω αυτών των αξιών είναι δυνατή η παροχή βοήθειας σε « ευάλωτες» κοινωνικά ομάδες αλλά και σε πολίτες που βρέθηκαν ξαφνικά στη δίνη της κρίσης από τη μια στιγμή στην άλλη. Έτσι ενισχύεται και η κοινωνική συνοχή αλλά διατηρείται και το περίφημο κοινωνικό « δίχτυ» ασφάλειας το οποίο είναι απαραίτητο σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία.

Αναφορικά με τη στόχευση της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε παροχή στοιχειωδών αγαθών, απαραιτήτων για την επιβίωση, ή τη διατήρηση μιας κατάστασης στηριζόμενης σε “κοινωνική μηχανική υποστήριξη” επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αξία της

Στόχευσης που θα πρέπει να συνάδει με την επαναενεργοποίηση των πολιτών και η κατά κανόνα και στο σύνολο δημιουργική επανένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Με τα συγχαρητήρια και με έκδηλη την ικανοποίησή του ο Πρόεδρος του(Ρ.Ο.Τ.) επέδωσε στον Ομιλητή Αναμνηστική Πλακέτα, Βιβλίο- Λεύκωμα με Αγιογραφίες του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ β', Βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα με πλούσια Ιστορικά & Λαογραφικά στοιχεία των Τρικάλων και Λάβαρο του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων.
Ήταν αλήθεια μια εξαιρετική εκδήλωση η οποία έκλεισε με δείπνο και με υπέροχες μουσικές νότες!
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το ποσό που προέκυψε θα διατεθεί στο Ροταριανό Ίδρυμα για την καταπολέμηση-εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.

 

 

Επιστροφή