Δράση : 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα:

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος  Μυλωνάς» και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου


Με σύνθημα «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει …Ο οδηγός της παρέας» η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  συνδιοργάνωσαν την 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και κάνοντας αλκοτέστ σε παρέες νέων που διασκέδαζαν το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της Λάρισας.


 Στη δράση συμμετείχε εθελοντικά το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας και κλιμάκιο της Τροχαίας Λάρισας που έκανε τα αλκοτέστ. Ανάλογες δράσεις διοργανώθηκαν επίσης στο Βόλο και στα  Τρίκαλα. Όπως δήλωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος «Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι από τις βασικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στηρίζει ενεργά, δράσεις που περνούν μηνύματα ενημέρωσης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματα, που αποτελούν την  πρώτη αιτία θανάτου των νέων στην Ελλάδα.

 Η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό. Το  νήμα της μπορεί να κοπεί στην πιο ξέγνοιαστη στιγμή, στην πιο χαμηλή ταχύτητα, τότε ακριβώς που κανείς δεν ανησυχεί. Η προσοχή και η υπευθυνότητα  είναι αυτό που μετράει.  Ένας φίλος κάθε φορά αναλαμβάνει να μην καταναλώσει αλκοόλ, ώστε να επιστρέψει την παρέα του στο σπίτι με ασφάλεια».

Την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εκπροσώπησε στη δράση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο κ.  Γρήγορης Λιογγαρίδης.

 

 

Επιστροφή