Σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σήμερα  το  Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

Σήμερα,  Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη , στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου πραγματοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις  του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα. 

 Τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τιμά φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς"», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. 

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ μπαίνουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού


Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. παρ' όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, Υγεία, Παιδεία, με στέγη - ρεύμα - νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά. Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!


Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

Γι’ αυτό το Φεστιβάλ βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το μεγάλο  πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, που δίνει βήμα    στην ερασιτεχνική δημιουργία , χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ , γι’ αυτό που δεν έχει την ανάγκη για σπόνσορες και χορηγούς.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 7:30 το απόγευμα και το   πρόγραμμα έχει  αναλυτικά ως εξής:


>Στη κεντρική εξέδρα:


? 20:15  Μουσικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Φωτιάδη.
?  21:15 Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Παραγουανικού Κομμουνιστικού Κόμματος , η οποία αυτές τις μέρες βρίσκεται στη χώρα μας για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση διμερών σχέσεων με το ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νατζίμπ Αμάντο, ΓΓ της ΚΕ & Μίρτα Μαλντονάντο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Νατζίμπ Αμάντο θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στο Φεστιβάλ .


? 21:30 Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
? 22:15 Μεγάλη Συναυλία με το Χρήστο Θηβαίο.

           Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν:

> Εργατικό στέκι: 
? Στις 19:30μμ θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με νέους  εργαζόμενους και άνεργους με θέμα:  «Παλεύοντας στην καθημερινότητα για το ανέφικτο ή για τις σύγχρονες ανάγκες μας;» Στη συζήτηση θα μιλήσει ο Γιάννης Σκόκας , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
? Ταυτόχρονα στο εργατικό στέκι θα προβληθεί οπτικοακουστικό  αφιέρωμα με θέμα :  «οι κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό σε σχέση με το σήμερα»


> Μαθητικό στέκι, όπου στις 19:30 θα διεξαχθεί rap challenge (διαγωνισμός ρίμας) ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό.
>   Σταθερή έκθεση με θέμα:  « Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» με δυνατότητα ξενάγησης, καθώς και βιβλιοπωλείο..
> Παιδότοπος-χώρος δημιουργίας των μικρών μας φίλων  με το δικό του πρόγραμμα, όπου
    19.30-20.15 : Παίζουμε ,ζωγραφίζουμε, σκεφτόμαστε με θέμα «Ποιοι φέρνουν τους πολέμους ;»
   20.15 -21.15: Παράσταση από το θέατρο σκιών του Κοσμά  Παναγιώκα

>Βιβλιοπωλείο με πλήθος εκδόσεων πολιτικού , ιδεολογικού , ιστορικού , λογοτεχνικού  περιεχομένου , καθώς και εκδόσεις για τους μικρούς μας φίλους
>Ταβέρνα - μπαρ
T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
 

 

 

Επιστροφή