Αγωνιστική παρέμβαση στα Τρίκαλα ενάντια σε πλειστηριασμούς

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αγωνιστική  παρεμβάση στα Τρίκαλα ενάντια σε πλειστηριασμούς
Aπό εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Σε νέα παράσταση  διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικεία Τρικάλων προχώρησαν, σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων των Τρικάλων  συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις περιουσίας  οικογενειών εργαζομένων και ανέργων.

Εκεί η κυβέρνηση τους υποδέχτηκε με αυξημένα αστυνομικά  μέτρα, προσπαθώντας να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ακύρωσης πλειστηριασμού.

Μεταξύ των άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων  στο κάλεσμα που απεύθυναν τόνισαν τα εξής: «Η επίθεση σε βάρος της εργατικής οικογένειας, που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέρα με τη μέρα, παίρνει και πιο ακραία μορφή.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση και την απόγνωση, αντιμετωπίζοντας μέσα σε όλα και την αναλγησία των τραπεζών και των μηχανισμών του αστικού κράτους. των ίδιων τραπεζών και κρατικών μηχανισμών, που γίνονται "χαλί στα πόδια" των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, "παραβλέποντας" δάνεια και χρέη και δίνοντας νέα κίνητρα και ευκαιρίες.

       
Την ίδια στιγμή, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΑΣΑ, του ΔΝΤ και ουσιαστικά των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση δίνει "γη και ύδωρ". Επιχειρεί να καταργήσει στα μουλωχτά εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες φέρνοντας κρυφά τροπολογία για τον περιορισμό της απεργίας. Μια τροπολογία που βρίσκει σύμφωνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δεν διαφωνούν επί της ουσίας, αλλά επί της διαδικασίας.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια και απαράλλακτη συνταγή που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για οποία είναι η αντιλαϊκή πολιτική δεμένη με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Επιτέθηκε σε εργάτες που απεργούσαν για δουλειά και μισθό στα Γιάννενα και συνέλαβε απεργούς, επιτέθηκε στους εργαζομένους που παλεύουν στα Ειρηνοδικεία να μη χαθούν λαϊκές κατοικίες.

Αρνείται την αναγκαιότητα υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας και των αφεντικών, ανυπεράσπιστους απέναντι στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Παίρνουμε  την κατάσταση στα χέρια μας και να δυναμώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας απέναντι στην εξαθλίωση και την επίθεση που δεχόμαστε. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.

 Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποπροσανατολίζουν το οργανωμένο κίνημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της ανταγωνιστικότητας, στηρίζοντας τα μέτρα καπιταλιστικής ανάπτυξης. Όλοι στο δρόμο την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων  »

Από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς έχουν οριστεί υπεύθυνοι  για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι:
6973609128- 6989783530- 6973603270
 6932154411- 6934276468-  6983752050

      
 

 

 

Επιστροφή