Διαμαρτυρία στην εφορία Τρικάλων - Με αγροτικά μηχανήματα την Πέμπτη στην Απεργία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Διαμαρτυρία στην εφορία Τρικάλων - Με αγροτικά μηχανήματα την Πέμπτη στην Απεργία.

Στη ΔΟΥ Τρικάλων πραγματοποιήσαμε παράσταση  διαμαρτυρίας  σήμερα αγρότες  των Τρικάλων μαζί με τη στήριξη αυτοαπασχολούμενων  επαγγελματιών της περιοχής μας   γιατί μας έχουν γδάρει στην κυριολεξία με την άγρια φορολογία ( και με τον νέο προϋπολογισμό για να πιάσουν τα νέα ματωμένα πλεονάσματα προσθέτουν φόρους άμεσους και έμμεσους 1 δις ευρώ) με τα χαράτσια ΕΝΦΙΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΟΣΔΕ – ΝΕΡΟ κτλ και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές , μας παίρνουν ότι έχει απομείνει στην τσέπη μας .

    
Γιατί ζούμε με τον φόβο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών  στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην περιουσία μας , από χρέη σε τράπεζες , εφορία , Δήμους , ΔΕΗ , ΟΓΑ , ΕΛΓΑ κτλ  Βιώνουμε συνεχώς τη βαρβαρότητα των πολιτικών της κυβέρνησης και ΕΕ.

Διαμαρτυρηθήκαμε σήμερα γιατί διεκδικούμε τα εξής , ώστε να επιβιώσουμε:
Φορολογία   στο  πραγματικό ατομικό  καθαρό εισόδημά - να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.    

Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.

 Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και  αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις,
Nα μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ  τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις/ενισχύσεις).

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ , ΕΛΓΑ , ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά..
Καμία κατάσχεση 1ης ή 2ης κατοικίας ή χωραφιού  από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000Ε , ακατάσχετο πόσο στην τράπεζα 12.000 Ε με προσαύξηση 3.000Ε για κάθε παιδί

Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, , αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές , άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα , είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας , γιατί η κυβέρνηση μας έχει  φλομώσει στο ψέμα με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», το «τέλος των μνημονίων», την «έξοδο στις αγορές» τα κοινωνικά μερίσματα και τις λοταρίες όπου μας πήραν την κότα και μας «δίνουν πίσω το αυγό» , και άλλα προπαγανδιστικά  κόλπα , όπως παλαιότερα με τα ισοδύναμα και τα παράλληλα μέτρα.

Είναι ώρα  ευθύνης για τον καθένα μας. Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣΤ με ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα να ανατρέψουμε μέτρα και πολιτικές που μας τσακίζουν. Η ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους . Μαζί με τους εργάτες , τους ΕΒΕ , τις γυναίκες , τη νεολαία και τους συνταξιούχους που και αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας , μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Συμμετέχουμε  στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη με ΤΡΑΚΤΕΡ και ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση με τα ταξικά σωματεία και την εργατιά
10πμ Κεντρική Πλατεία Τρικάλων

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η Ανοιξη”
Δευτέρα  11  Δεκέμβρη  2017
 

 

 

Επιστροφή