«Τα παιδιά σώζουν ζωές» στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
«Τα παιδιά σώζουν ζωές» στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων

   Ένα διαφορετικό μάθημα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας με θέμα «ΚΑΡΠΑ, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» που εκπονείται από τον καθηγητή Ιωάννη Γεωργόπουλο, διοργανώθηκε για πολλαπλή φορά εκπαιδευτική πρακτική εξάσκηση προκειμένου οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες στο θέμα της εργασίας τους.


Συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση της κ.Ελένης Πολύζου, ιατρού αναισθησιολόγου, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην εκτίμηση και αξιολόγηση της κατάστασης ενός θύματος και έμαθαν να αναγνωρίζουν πότε το θύμα βρίσκεται σε κατάσταση που χρειάζεται επείγουσα βοήθεια ΚΑΡΠΑ .

Εξασκήθηκαν στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ, δηλαδή στην τεχνική θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων. Επίσης έγινε πρακτική επίδειξη εφαρμογής ΚΑΡΠΑ με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED). Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εργαστούν βιωματικά και να εξασκηθούν επάνω σε πρόπλασμα(κούκλα CPR).

   Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την κ.Ελένη Πολύζου  που ανταποκρίθηκε άμεσα και πρόθυμα, για ακόμα μια φορά, στο κάλεσμά μας να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι μαθητές μας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.





 

 

Επιστροφή