Και εγεννήθη… Τρίκαθλον

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Και εγεννήθη… Τρίκαθλον

Αγώνισμα δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης
Ποδήλατο, κωπηλασία και τρέξιμο αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας 2018 με συνδυασμό μέσων μετακίνησης

Με ένα νέο αγώνισμα, συνδυασμός αθλημάτων χαρακτηριστικών των Τρικάλων, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018.

Την τελευταία ημέρα, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων ένα πρωτότυπο άθλημα: το Τρίκαθλον.

Οι διαγωνιζόμενοι συνδυάζουν τρία αθλήματα που συνάδουν με τα τρία χαρακτηριστικά της πόλης:

- Κωπηλασία, ως συνέπεια της βαρκάδας στον Ληθαίο
- Ποδηλασία, ως συνέπεια των περίπου 40.000 ποδηλάτων στην πόλη
- Τρέξιμο, ως συνέπεια του επίπεδου της πόλης και της μακράς της ιστορίας στον στίβο


Ο αγώνας είχε το χαρακτηριστικό της σκυταλοδρομίας, καθώς οι μετέχοντες –και όχι ανταγωνιστές – από 4 ομάδες ξεκινούσαν με κωπηλασία, συνέχιζαν με ποδηλασία και ολοκλήρωναν με τρέξιμο. Ο αγώνας διεξήχθη κυκλικά του κεντρικού τμήματος του Ληθαίου, με έναρξη από το λιμανάκι και τερματισμό την κεντρική γέφυρα.

Οι 4 συμμετέχουσες ομάδες (Aquatrius, Whiteriver girls, Municipalitius, Ποδηλατικός Trikathlon edition) απόλαυσαν τη διαδρομή, μαζί με πολίτες που αποτύπωναν σε φωτογραφίες αυτή τη «γέννηση» του τρικαλινού αγωνίσματος.

Ο δε Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι από την επόμενη χρονιά,  η διοργάνωση θα ενισχυθεί, ώστε το αγώνισμα να γίνει πιο δημοφιλές.

Λίγη ώρα μετά, ποδηλάτες και μέλη του συλλόγου Φίλοι Σιδηροδρόμου Τρικάλων, συνδύασαν δύο κατ’ εξοχήν ήπια μέσα μεταφοράς: ποδήλατο και τρένο. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων, φορτώνοντας τα ποδήλατα στα βαγόνια, με τη συνεργασία του ΟΣΕ και μετά από μια μικρή διαδρομή μέχρι το Κεφαλόβρυσο με την πανέμορφη λίμνη Γκιτζή, πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα.

Και οι δύο δραστηριότητες αυτές εντάχθηκαν στο κεντρικό σύνθημα της φετινής Εβδομάδας Κινητικότητας, που ήταν «Συνδυάζω και μετακινούμαι». Στο ίδιο πλαίσιο, τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Elviten» εκτέθηκαν για τους πολίτες στην κεντρική πλατεία.

Ο Δήμος Τρικκαίων για άλλη μια φορά απέδειξε ότι στα ζητήματα της κινητικότητας λαμβάνει πρωτοβουλίες που, σε συνδυασμό με τα έργα για βελτίωση πεζοδρομίων και διαβάσεων για ΑμεΑ, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τον πολίτη.

Κλήρωση
Στο πέρας των εκδηλώσεων, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά ευχαρίστησε όλους, όσοι μετείχαν στις καθημερινές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρικκαίων χαιρέτισε όλους, όσοι μετείχαν στη φετινή διοργάνωση, επισημαίνοντας τη σημασία και τον ρόλο του ποδηλάτου για την πόλη. Ακολούθησε η κλήρωση των λαχνών που μοιράζονταν στους συμμετέχοντες σε όλες τις προηγούμενες δράσεις.

Οι λαχνοί αντιστοιχούσαν σε 5 ποδήλατα που προσέφερε ευγενικά η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Ο εκπρόσωπός της, κ. Αλιάγας, μαζί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τράβηξαν τους τυχερούς λαχνούς, οι οποίοι είναι: 188, 550, 213, 661, 427. Οι τυχεροί, με το αντίστοιχο απόκομμα, μπορούν από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου να προσέρχονται στο γραφείο της αντιδημάρχου κ. Σοφίας Αλεστά (1ος όροφος του Δημαρχείου, τηλέφωνο 2431351190) για να παραλαμβάνουν στη συνέχεια το ποδήλατο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


 

 

Επιστροφή